Torrent presenta el Rockejat 2016

El festival s'allargarà durant quatre dies amb la participació de ‘totes les bandes locals’ per primera vegada en la història.

Guardar

rueda
rueda

Torrent ha presentat aquest matí el cartell del Rockejat 2016. Una edició rècord, ja que enguany manté les dues jornades gratuïtes pròpies del festival i perllonga l'activitat altres dues amb un dels millors cartells musicals de l'estiu. Però el major assoliment ha sigut coordinar i posar d'acord a tots els grups locals que desfilaran per l'escenari del major festival indie que es recordarà en la ciutat. “El Rockejat de 2016 és el Rockejat que han volgut els joves de Torrent. Durant els últims mesos hem mantingut tres reunions amb els grups locals i representants dels principals col·lectius juvenils de la ciutat. En la primera, per a compartir el model de festival al que ells aspiren, reivindicació que segons ells era ignorada des de feia algun temps; la segona, per a compartir amb ells les proposta artístiques presentades per les empreses i que ells marcaren les seues prioritats; i, finalment, per a fer possible per primera vegada en la història la seua major aspiració: que pogueren tocar el major nombre de grups locals”, explica el regidor d'Activitats Lúdiques, Alfred Costa.

“El Rockejat tenia un cost pròxim als 120.000 € en dues jornades. L'any 2015, ja avançades les converses pel govern anterior amb l'empresa, es va poder rebaixar després de moltes negociacions el preu fins als 90.000 €”. Aquest exercici, amb el pressupost dedicat a festes reduït per un dels majors ajustos, es va articular la fórmula del concurs obert al que es van presentar més de vuit ofertes. “És sorprenent com les empreses presentades han pogut respondre, malgrat el pressupost, a la doble exigència d'aquesta edició: incloure el major nombre de grups locals, i mantenir l'altíssim nivell del cartell artístic. Tot açò sense oblidar l'increment de grups intèrprets en valencià”, comenta Alfred Costa, qui afig: “A més, en l'última reunió del 26 de juny, van anar els propis grups locals els que van coordinar i van acordar la seua participació multiplicant per 3 l'aconseguida per ells fins ara en anteriors festivals”.

Així, del 21 al 24 de juliol l'àgora de Parc Central vibrarà al compàs de les nits temàtiques preparades per al Rockejat 2016. La primera dedicada a la música danse i DJ, que serà totalment gratuïta, amb Santi Bertomeu i Alex Watkinson, entre uns altres. Les dues nits següents, el rock, pop i la música alternativa seran els protagonistes, amb L'Arrel i Nach com a grans caps de cartell. I, finalment, la gran novetat del 2016, la nit de el ‘Rapejat’, on el rap serà el gran protagonista al costat de la improvisació, en una “batalla de galls” que estarà moderada i arbitrada pel presentador de la MTV, “MBAKA”.

Arxivat a:

Destacats