Torrent, ciutat referencia en la gestió de projectes europeus

Guardar

Fondos europeos
Fondos europeos

El passat 13 de juliol, va tenir lloc en el Saló d'actes del Centre de Turisme de València, la Jornada de Dinamització dels actors locals i socials per a la captació de fons europeus, organitzada per la Direcció general de Finançament i Fons Europeus de la Consellería d'Hisenda i Model Econòmic. La presentació institucional de l'acte va ser a càrrec de Jorge García Reig, Sotsdirector General de Programació i Avaluació de Programes Comunitaris del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i de la pròpia Directora General Myriam Fernández Herrero, a la qual recentment aquest Ajuntament va tenir ocasió de rebre al costat d'una delegació de comissionats de Brussel·les per comprovar els resultats del Projecte URBAN, quedant gratament satisfets i reconeixent a l'Ajuntament com a exemple de bones pràctiques en la gestió de Fons Comunitaris.

Amb l'objectiu de fomentar la participació de les Administracions Públiques, les ONG’s, Universitat i Fundacions en futurs projectes europeus, aquesta jornada ha donat a conèixer als assistents les diferents possibilitats de finançament europeu durant el període d'ajudes 2014 a 2020, proporcionant una aproximació teòric-pràctica sobre el disseny dels projectes europeus.

Durant aquesta jornada, mitjançant diferents col·loquis i presentacions, s'ha exposat als assistents les diferents eines i mètodes per gestionar els fons europeus dins de la normativa europea i la dinàmica de treball entre socis.

Torrent ha estat la ciutat referencia en aquestes jornades, una ciutat modelo en la gestió de projectes europeus. El regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos, va exposar en aquesta jornada l'estratègia de ciutat sostenible per a la convocatòria de la EDUSI de Torrent, a més d'exposar els diferents projectes que s'han dut a terme amb la gestió dels diferents programes europeus. El pla URBAN Xenillet, va ser un dels projectes exposats en la ponència i posterior taula rodona impartida pel regidor. La iniciativa URBAN és un projecte cofinançat amb càrrec al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea al Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de regenerar social i urbanísticament el barri del Xenillet de Torrent. “Estem molt contents que Torrent sigui una ciutat referencia en l'experiència en gestió de projectes europeus, que ajuden a complir els nostres objectius en matèria d'educació, millores urbanístiques, socials i econòmiques, que han afavorit la qualitat de vida de barris com el Xenillet de Torrent”, assenyala el regidor Andrés Campos.

Torrent segueix treballant en aquesta línia per millorar la qualitat de vida dels habitants del municipi, mitjançant la gestió d'aquests plans europeus. Actualment el nostre municipi ja ha estat baremat i seleccionat per a la fase final, a espera de proposta de resolució per la Comissió per ser beneficiari d'un altre projecte de gran magnitud, dins del Programa Operatiu de Creixement Sostenible i el cost del qual ascendeix a 15 milions d'euros, que és l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada de Torrent 2015-2025, la qual cosa suposaria una important embranzida econòmica per a la nostra ciutat.

Destacats