Torrent aposta per la rebaixa dels impostos municipals

Guardar

impuestos municipales
impuestos municipales

En el seu compromís per a incentivar l'economia i atendre les necessitats dels ciutadans, l'ajuntament de Torrent, ha presentat aquest matí la proposta de modificació en les ordenances fiscals per a l'exercici 2017. En la trobada habitual amb els mitjans de comunicació, l'alcalde, Jesús Ros ha assenyalat aquest dimecres que "els tributs públics es congelen o es redueixen un any més, com vam prometre al maig del 2015".

Al voltant del 80% de rebuts d'IBI veuran disminuïda o congelada la quota a pagar en el pròxim exercici 2017. D'aquesta manera, la capital de l'Horta Sud manté la seua aposta per la rebaixa d'impostos municipals, complint amb el compromís de l'equip de Govern de rebaixar els impostos i congelar les taxes cada any.

Entre les propostes de modificació, es destaca la regulació de la taxa de guals i de reserva d'espais en la via pública, en zones on es produeix una ocupació periòdica d'aquesta. Amb açò, el regidor de l'àrea d'Hisenda, Andrés Campos, ha destacat que es contemplarà una reducció de la tarifa quan es veja afectat per l'ús del gual, recalcant que "volem ser coherents amb el que ens demana la gent i atendre les seues peticions". D'altra banda, la reducció de l'ocupació de terrasses se situa ja en el 50%, complint així en el segon de legislatura el compromís adquirit amb els hostalers de la ciutat.

L'inici de noves activitats econòmiques en la capital de l'Horta Sud, és un altre dels punts rellevants modificats de les ordenances municipals. Des del consistori, es pretén una reducció en les tarifes per llicències d'obertura donant així majors facilitats per als empresaris, apostant per l'economia local i escoltant els suggeriments i opinions dels veïns i veïnes de Torrent.

"Reduïm ingressos i bonifiquem i subvencionem més serveis", ha manifestat Andrés Campos, qui també ha destacat l'aposta ferma per les polítiques socials, subvencionant el 100% del Servei d'Ajuda a domicili a unitats familiars amb un o dos membres, els ingressos mensuals dels quals siguen inferiors al Salari Mínim Interprofessional o 1,5 del SMI, respectivament, o les bonificacions per activitat d'interés social així com edificis catalogats o reducció d'emissions.

Destacats