Salvador Ribes aconseguix el primer premi en el XIIIé Concurs de pintura ràpida «Godella i el seu entorn»

Guardar

Godella y su entorno
Godella y su entorno

Al voltant de les 9 del matí de dissabte, Godella es va omplir de pintures, cavallets i llenços comandats per pintors arribats de molt diversos racons. Un valencià, de Guadassuar, va ser la persona que, segons el jurat, millor va retratar l'essència de la localitat de l'Horta Nord en aquest tretzé Concurs de pintura ràpida «Godella i el seu entorn». Per tant, va guanyar el primer premi atorgat per l'Ajuntament, una recompensa de 1500 euros. La victòria la va aconseguir amb un quadre que mostra part de l'horta godellenca i part dels edificis que se situen a la vora. Per darrere, obtenint els segons premis, concedits per la Masia Xamandreu i Ricardo Caballer, van estar Daniel Parra i Antonio Medina. El primer es va inspirar amb unes vistes de la zona de l'estació i el segon en la mateixa Masia Xamandreu. Pel que fa al guardó al millor artista local, del qual fa entrega el consistori, fou Adrián Espinós qui el va aconseguir, pintant des de la plaça de l'església. La Cervesera González Pons va ser altre dels negocis que va col·laborar amb retribucions en metàl·lic, entregant 300 euros a Emilio Cárdenas.

Els tres premis consistents en material de belles arts, patrocinats per la tenda El Almacén i l'Ajuntament de Godella, foren per a José Luis Angulo, Pedro José García i Hector Dolz. Per últim, Pascual Gimeno va rebre la recompensa de 100 euros a càrrec del Restaurant Castillo.

Tant l'impulsor del concurs, Josep Ferriol, com la regidora de Cultura, Tatiana Prades, valoren molt positivament la participació en la present edició. Confirmen que «es va ajuntar gent de tots els racons de la geografia espanyola per a aconseguir crear un clima únic». Un clima que es repeteix cada any a Godella des de fa més d'una dècada.

Destacats