Simat reivindica el Dia contra l'Assetjament Escolar

Guardar

simat jornadas acoso escolar
simat jornadas acoso escolar

El passat divendres 30 d'abril, la Regidoria d'Educació va executar diferents activitats per reivindicar el Dia contra l'Assetjament Escolar, que es va celebrar el passat diumenge 2 de maig.

Els alumnes de cinqué i sisé de primària del CEIP Valldigna van acudir a la Casa de la Cultura per presenciar una xerrada a càrrec de l'Associació Valenciana Contra l'Assetjament Escolar (AVALCAE). En ella, l'alumnat va poder conéixer com el mal ús de les noves tecnologies pot comportar alguns problemes com el cyberbullying, ja que «tot allò que es publica a les xarxes socials pot arribar a més gent». Per això, van destacar la importància de l'empatia davant aquest tipus de casos.

A més, alguns d'ells van gravar un vídeo, que es va publicar a les xarxes socials, i en què van parlar sobre l'assetjament i les activitats que realitzen a l'escola davant aquest tipus de situacions.

A la vesprada, AVALCAE va realitzar una xerrada destinada a pares i educadors, on es van tractar alguns temes com els avantatges i inconvenients de les TIC, com navegar de manera segura a través d'internet o la utilització de les tecnologies en l'entorn laboral i educatiu. A més, es posaren alguns exemples relacionats amb el sexting i van destacar que «el mòbil s'ha convertit en la malaltia del segle XXI entre els més joves» i, per això, tot i que «cal ensenyar els més menuts a utilitzar les noves tecnologies, cal fer-ho amb precaució».

Per altra banda, els membres de l'associació van donar algunes pautes per distingir un agressor i van destacar que «cal ser més empàtics i donar més importància en saber ser i estar des de les escoles».

A l'acte van acudir l'alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, i la regidora d'Educació, Lucía Bataller.

Destacats