La Trobada de Pilota del Mediterrani se celebrarà a Simat entre el 8 i 10 d'octubre

Guardar

Soldado, Mansanet i president de la Federació de Pilota Valenciana, José Danel Sanjuan
Soldado, Mansanet i president de la Federació de Pilota Valenciana, José Danel Sanjuan

La Confederació Internacional de Pilota a Mà i l'Ajuntament de Simat de la Valldigna han arribat a un acord perquè la Trobada de Pilota del Mediterrani 2021, si les circumstàncies ho permeten, se celebre del 8 al 10 d'octubre a les portes del Monestir de la Valldigna i, concretament, al carrer Convent. A més, durant aquests dies hi haurà diferents conferències i col·loquis amb l'objectiu d'aprofundir en aquest esport, en les quals participaran alguns especialistes italians, catalans, valencians, bascos o portuguesos, entre d'altres.

Així, durant el matí, es realitzaran jornades formatives, en què es tractaran les diferents modalitats que existeixen als espais geogràfics, la seua vinculació amb la identitat cultural i el seu paper vertebrador i, a la vesprada, es disputarà la Copa Llatina en les modalitats oficials One Wall, Juego Internacional i Llargues, tant femenines com masculines.

A més, es firmarà «La Carta de Simat» amb l'objectiu que les diferents institucions treballen per recuperar el joc de la pilota com a eix vertebrador cultural dels pobles mediterranis.

L'alcalde de la Confederació Internacional de Pilota a Mà, Alberto Soldado, ha assenyalat que «pretenem fer valdre la vertebració dels pobles vinculats amb aquest esport» i, a més, ha agraït «la predisposició del consistori per a portar a terme aquest projecte».

Per la seua banda, l'alcalde de Simat de la Valldigna, ha manifestat «l'entusiasme per aquesta trobada, ja que el nostre municipi té una gran història amb el Joc de la Pilota i volem recuperar-la».

Destacats