La Diputació invertirà 775.000 euros a La Safor per a donar ocupació a persones majors de 55 anys

Els ajuntaments valencians tindran plena autonomia per a decidir la durada i categoria professional dels contractes

Guardar

presentacion-plan-de-empleo-diputacion-foto_abulaila-5_1
presentacion-plan-de-empleo-diputacion-foto_abulaila-5_1

La Diputació de València invertirà 774.938 euros en dos anys en els més de 30 municipis de La Safor per a fomentar l'ocupació entre persones majors de 55 anys. Aquesta inversió es realitzarà a través del Pla d'Ocupació de la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació global de 7,3 milions d'euros que facilitarà la creació del voltant de 1.000 llocs de treball i que té com a objectiu "ajudar als demandants d'ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació".

Les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) en l'àmbit autonòmic i del Servei d'Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l'àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu "ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l'atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió", ha explicat Jorge Rodríguez. Segons les dades de la EPA, s'estaria parlant d'un total de 58.800 majors de 55 anys en situació de desocupació a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017.

Aquesta anàlisi ha portat a la Diputació a dirigir el Pla d'Ocupació 2017-18 a aquestes persones amb l'objectiu de "alleujar la seua delicada situació laboral en vistes a la jubilació". El criteri a l'hora de distribuir els 7,3 milions d'euros entre els ajuntaments és el nombre d'aturats que té cada municipi. L'aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de 3.650.000 euros a la fi d'enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

Amb aquesta distribució, municipis com Gandia, amb una taxa de desocupació superior al 20% i més de 3.500 persones majors de 44 anys en situació de desocupació, rebrà prop de 140.000 euros a la fi d'enguany i una quantitat similar en el primer trimestre de 2018. A Gandia li segueixen Oliva, que percebrà al voltant de 40.000 euros; Tavernes de la Valldigna, que rondarà els 30.000 euros i per sota d'aquestes xifres i entre la franja dels 10.000 euros es troben municipis com Bellreguard, Vilallonga i Xeraco.

Autonomia dels ajuntamentsL'estimació de l'àrea que dirigeix Conxa Garcia és que amb aquest pla la Diputació facilitarà la creació d'un miler de llocs de treball per a majors de 55 anys en els municipis valencians, en funció de la durada i la categoria professional dels llocs de treball que habiliten els ajuntaments.

L'autonomia municipal torna a ser l'eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d'aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d'un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.

Destacats