Un total de 2.654 veïns de Gandia mobilitzen 125.705 € amb els 'Xecs Consum' en la primera jornada de campanya

Guardar

Ajuntament de Gandia
Ajuntament de Gandia

La campanya d'estimulació i dinamització del comerç local 'Xecs Consum' que l'Ajuntament de Gandia (hi col·laboren la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES) i Caixa Ontinyent) ha posat en marxa des de fa només un dia, està sent tot un èxit. Així ho ha transmés el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, qui ha explicat que en tan sols 24 h des que va arrancar la iniciativa, i d'acord amb les xifres que ha facilitat aquesta matí l'entitat bancària, han sigut 2.654 persones les que s'han beneficiat d'aquesta oferta municipal a la qual s'han adherit ja més de 400 xicotets comerços i altres establiments de diversos sectors de la ciutat (tot i que el termini d'inscripció continua obert). D'aquesta manera, s'ha generat una despesa total de 125.705 € i una mitjana de 90 € per consumidor.

Cal recordar, que aquesta campanya que dona suport un sector estratègic per a Gandia, i que s'ha vist greument afectat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, inclou la mobilització d'1 milió d'euros en xecs (50% de l'Ajuntament i altre 50% dels particulars) que se sumen a altres accions que el Govern local ha activat per a fer front a les necessitats del sector i no deixar a ningú arrere.

Així, els 'Xecs Consum' s'han posat en circulació amb diferents quanties econòmiques (10 i 20 €) que es podran gastar en qualsevol dels comerços o serveis adherits amb l'única condició de comptar amb padró a Gandia. Aquesta fórmula permet a la ciutadania combinar les quanties de manera flexible, fins a arribar a un valor nominal màxim de 100 euros, i pagar, així, la meitat (50 €) de la compra a l'hora de consumir. A títol d'exemple, es pot adquirir 5 bons de 20 euros, 4 bons de 20 euros i 2 bons de 10 euros o 5 bons de 10 euros, entre altres possibilitats.

A fi d'arribar al nombre més gran de beneficiaris possible (majors d'edat i empadronats a Gandia) s'estableix un límit màxim de subvenció per persona. Així, no es podran comprar Xecs Consum per valor nominal superior a 100 euros (cost 50 euros) per part d'una mateixa persona.

Per últim, també recordar que les compres de xecs es poden realitzar a través de la web de l'Ajuntament (www.gandia.es). També s'atendrà presencialment a la planta baixa de l'Ajuntament, al telèfon 962 95 95 59 o mitjançant correu electrònic a xecsconsum@gandia.org.

Els xecs hauran de gastar-se obligatòriament abans del 6 de juny.

Destacats