Naix una iniciativa de voluntariat per acompanyar les dones víctimes de violència de gènere a Gandia

L'Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere, amb la col·laboració de la regidoria d’Igualtat, presenten el programa, que ja compta amb 10 voluntàries

Guardar

_AO_6422 copia
_AO_6422 copia

El projecte "No vas Sola" és una iniciativa que intenta complementar a la resta de campanyes que des de l'àrea d'igualtat porten en marxa, sota el nom "No estàs sola". Però així com en les anteriors ocasions les accions anaven encaminades a la prevenció i sensibilització ciutadana, en la iniciativa "No vas sola" es tracta d'una intervenció directa amb les víctimes de violència de gènere.

"Quan les víctimes fan el pas a denunciar o quan són conscients de la violència de gènere que han patit o estan patint i busquen ajuda, en moltes ocasions se senten soles en aquest dur procés. Moltes d'elles no compten amb suport familiar o social i el fet d'anar soles a les instal·lacions de l'ajuntament, al jutjat, al metge... pot suposar un dur tràngol o fins i tot tirar la tovallola en aquesta lluita", ha recordat la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro.

Per aquesta raó, naix el projecte, al costat de les voluntàries de l'Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere. Dones que acompanyaran a les usuàries del departament, víctimes de violència de gènere, en els seus processos burocràtics, judicials, metges... o fins i tot a fomentar xarxes socials de suport, i gaudir juntes de moments lúdics. Es tracta de donar suport a les dones i qui millor que altres dones que ja han experimentat aquesta mateixa situació.

"El principal objectiu sens dubte és millorar l’autoestima, transmetre a les dones que prendran les regnes de les seues vides, que han d'apoderar-se i que mai més se sentiran soles, perquè moltes altres dones han aconseguit eixir d'aquesta situació i juntes podrem eixir del cercle de la violència de gènere", ha assegurat la presidenta de l’Associació Rosa dels Vents, Rosa Maria Fernández.

Sens dubte, un dels passos més difícils és ser conscient de la situació, admetre que estàs patint aqueixa violència de gènere. Per aquesta raó, quan acudeixen a les instal·lacions de l'àrea d'igualtat, el camí ja ha començat... I per això cal seguir, buscar ajuda de les professionals i teixir xarxes amb altres dones per a ser més fortes.

Per a unir-se a aquesta iniciativa podran realitzar-ho a través del telèfon de l’àrea d’Igualtat, 96 295 95 28 o a través de l'Associació Rosa dels vents. Les professionals les informaran de com inscriure's, tant per a ser acompanyades com voluntàries per a acompanyar. Actualment ja són 10 voluntàries de l'associació i consideren que pot tindre un impacte veritablement positiu.

Destacats