Les propostes dels Pressupostos Participatius de Gandia 2019 entren en fase d’execució

En tot el procés han estat implicats els col·lectius proposants

Guardar

Gandia
Gandia

El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat del director general del departament de Participació Ciutadana, Joan Josep Giner, i del president de la Federació Local d'Associacions de Veïns i Consumidors de Gandia (Fedaveïns), Francesc Escrivà, ha informat de l'estat de les propostes guanyadores als Pressupostos Participatius de Gandia 2019.

Així, de les 6 propostes més votades el 50% es podran realitzar abans que finalitze l'any. És el cas de la reforma de la Biblioteca de Beniopa, en la qual estan implicats els departaments de Biblioteques, Urbanisme i la Junta de Districte. Una altra de les propostes que enllesteix l'àrea de Gestió Responsable del Territori és la Brigada forestal de Gandia. Finalment, el tancament perimetral, amb fusta, de zones verdes a Corea, en el qual treballen Gestió Responsable del Territori i la Junta de Districte d'aquest barri.

Pel que fa a les altres 3 propostes, cal dir, que s'executaran o estaran finalitzades a principis d'any, fonamentalment, perquè s'hi troben dins de projectes més amplis que desenvoluparà l'Ajuntament de Gandia. La zona d'ombra del pati del Ceip Botànic Cavanilles, s'inclou, per exemple, dins les actuacions de millora del centre finançades amb el Pla Edificant de la Conselleria d'Educació. D'acord amb l'Ampa, des d'Urbanisme hi instal·laran una carpa més ampla i permanent en el temps.

D'igual manera, la ludoteca de la plaça de les Xocolateres s'inclou en un projecte de modificació de tot l'espai, que coordinen des de Participació Ciutadana, Urbanisme i la Junta de Districte i que preveu un espai més ampli per al centre associatiu Joan Climent, per a la Junta de Districte i la Ludoteca.

L'adequació de l'entrada al col·legi de Carmelites està supeditada a un projecte més ambiciós, de peatonalització d'algunes zones del centre, que estudia el departament d'Urbanisme.

Resta per executar una proposta guanyadora als pressupostos de 2018, que consistia a tapar lateralment les pistes de basquet del poliesportiu municipal. D'acord amb els proposants, s'ha decidit canviar el projecte per teulades diagonals que eviten que es tapen les pistes.

"Podem dir que començarem l'any amb un 80% de les propostes executades, el que demostra la implicació dels tècnics municipals. Gandia és un dels municipis amb Pressupostos participatius que amb més rapidesa els ha executat. Això, tot i el canvi de legislatura. A l'últim plenari vam fer la modificació pressupostària pertinent. El meu agraïment al regidor d'Hisenda i a tots els grups polítics de la Corporació Municipal". González ha informat també que a la web participagandia hi haurà un apartat on s'hi podrà fer seguiment de l'estat d'execució de cadascuna de les propostes guanyadores.

Per la seua banda, Giner ha destacat la implicació de totes les parts en el procés, que ve a ser "circular, perquè des que s'elabora la proposta, es fa la campanya, es vota i s'executa, els col·lectius i particulars estan informats de tot el procés".

Finalment, el president de Fedaveïns ha animat les associacions veïnals a participar en els pressupostos participatius: "Només cal recordar que 3 de les 6 propostes guanyadores al 2019 provenien d'entitats veïnals...".

Els Pressupostos Participatius de 2019 comptaven amb una partida de 300.000 euros. De cara a la pròxima edició, González assegura que es mantindrà, com a mínim, la mateixa quantitat econòmica. "A l'octubre la major part de les juntes de districte tindran designada la nova composició. Al ple ordinari del mes de novembre podrien aprovar-se i, a partir d'eixe moment, nomenar els representants del Consell de Participació Ciutadana, que ja es podria convocar per abordar aquest i altres debats pendents", ha conclòs el regidor.

Arxivat a:

Destacats