Les obres de reforma i ampliació de l'IES Ausiàs March de Gandia s'iniciaran a finals d'any

Guardar

_AO_9112 copia
_AO_9112 copia

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del vicealcalde i regidor delegat d'Urbanisme, Josep Alandete, la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster i la directora de l'IES Ausiàs March, Amparo Bataller, ha anunciat aquest matí que ja s'ha procedit a l'obertura d'ofertes per al projecte d'ampliació i reforma de l'IES Ausiàs March, on s'han presentat un total de 8 empreses.

El termini de presentació de pliques per a l'adjudicació de l'obra va finalitzar el passat dilluns, 15 de juny. Així, l'adjudicació està prevista per al pròxim mes de setembre, amb la qual cosa l'inici de les obres serà a finals d'any. Amb una execució de 2 anys (24 mesos a partir de l'acta de replanteig), les obres d'ampliació i reforma de l'institut està previst que acaben a finals de l'any 2022, amb la qual cosa l'alumne podria tornar al centre per al curs que arrancarà en 2023.

Mentre hi duren els treballs, els 600 alumnes del centre utilitzaran 30 aules prefabricades en una parcel·la pública ubicada al costat del Museu Faller, on ja van estar els alumnes del CEIP Sant Francesc de Borja. El terreny ja disposa d'algunes de les connexions necessàries.

Durant l'estat d'alarma la Junta de Govern Local ja va aprovar l'expedient relatiu al contracte d'obres consistent en l'execució del projecte bàsic i d'execució per a l'ampliació de l'IES Ausiàs March, dins del Pla Edificant. Així, es va aprovar el projecte d'obra, així com el plec de clàusules administratives particulars per un valor de 8.019.072 euros (IVA inclòs), quasi una tercera part del Pla Edificant.

L'alcaldessa ha recordat que "en plena pandèmia no s'ha parat per tindre a punt tot el procediment. En aquests moments cal invertir des de les administracions públiques i apostar pels nostres sectors productius. La ciutat mai ha de parar d'invertir en la societat. L'única eixida per a aquesta crisi és mantenir inversions tan importants com la de l'IES Ausiàs March. Per això, l'Ajuntament haurà de ser el motor que reactive l'economia a través d'inversió en obra pública, amb l'objectiu de crear ocupació local i propiciar la recuperació del teixit productiu de la ciutat".

El projecte

El vicealcalde ha explicat els detalls tècnics del projecte: així, es reformarà l'edifici de major antiguitat, que dóna al passeig de les Germanies i a l'avinguda República Argentina. Es demolirà la part més recent i s'hi construirà un nou aulari de planta baixa en parcel·la contigua (solar adquirit per l'Ajuntament per 5 milions d'euros i cedit a la Conselleria). Tindrà una composició de tipus claustral, amb 4 aules entorn del pati central. El centre disposarà de 16 unitats d'ESO, 8 de Batxillerat i 2 aules d'FP Bàsica.

"Es vol generar unes aules i un entorn més digne, no sols per a l'alumnat, sinó també per al professorat i la comunitat educativa en general. A més, es donarà resposta a eixe futur més immediat que passa per la innovació i la implantació de noves tecnologies en la formació i l'educació. Cal recordar que l'educació és una forma de garantir la igualtat i les infraestructures educatives són necessàries per tal d'aconseguir-la. El govern local ha complit, la Conselleria també, Gandia està complint i en aquesta legislatura tots els centres educatius tindran inversions, perquè totes les xiquetes i els xiquets de la ciutat tinguen les mateixes oportunitats. També s'emmarca dins l'aposta del govern local per fer de Gandia una ciutat amable i sostenible".

Per la seua banda, la responsable d'Educació ha recordat que s'estan acomplint les previsions i els compromisos adquirits, tot i l'aturada forçosa per la COVID-19. Així, les actuacions de les 13 delegacions de competències de la Conselleria d'Educació dins el Pla Edificant estan en marxa. "Per tal de garantir unes aules i espais d'aprenentatge actualitzats i adaptats a les noves necessitats de formació. L'educació és una prioritat per al govern, perquè és un factor clau per tal de continuar avançant. I en aquest procés de millora de l'educació pública el Pla Edificant és un punt de partida important, perquè hi ha una relació directa entre els espais adequats i els resultats acadèmics de l'alumnat".

La directora del centre ha mostrat el seu agraïment al govern local en nom de la comunitat educativa de l'IES Ausiàs March, "per fer les gestions en els terminis més o menys previstos. És una grata sorpresa saber que les obres s'iniciaran a finals d'any. Tot i que estarem 3 anys en aules prefabricades, podem assegurar que la qualitat de l'ensenyament serà la mateixa". Bataller ha finalitzat amb un record explícit a l'AMPA del centre, i a totes les anteriors, pel treball de reivindicació durant molts anys. I és que ha estat una reivindicació històrica de la comunitat educativa de la nostra ciutat.

Finalment, l'alcaldessa ha recordat que a Gandia, "hem recollit la magnífica oportunitat que ens ha brindat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i hem estat en contacte directe amb tots i cadascun dels centres públics de la ciutat, entre ells l'Ausiàs March o el nou col·legi de Les Foies, al Grau, on a la fi els seus alumnes deixaran d'estudiar a barracots. En aquesta legislatura es notarà el bot qualitatiu en matèria educativa".

I és que de la totalitat dels 725 milions d'euros amb els quals compta el Pla Edificant en el conjunt del territori valencià, a Gandia li corresponen 23 milions d'euros. Si es té en compte que la mitjana autonòmica està en 145 euros per habitant, Gandia té la proporció més gran amb 300 euros per veí i veïna. "El mateix secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler, ha destacat que el Pla Edificant està funcionant molt bé a Gandia. El Consell sempre ens ha donat l'enhorabona perquè hem presentat projectes de 13 centres públics i els 13 han sigut acceptats", ha conclòs Morant.

Arxivat a:

Destacats