La veu del “Geni Tortuga” de Bola de Drac visita Gandia

Guardar

taller
taller

El regidor delegat de Normalització Lingüística i de l'Agència de promoció del valencià (Aviva Gandia), Nahuel González, acompanyat del representant de la Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller, han presentat aquest matí el Taller de doblatge gratuït que tindrà lloc el pròxim dilluns, 21 d'octubre, a les 19 h, a la Casa de la Marquesa. Estarà impartit pel doblador professional, Francesc Fenollosa i Ten. A tota una generació li sonarà la seua veu, entre altres treballs, perquè era la del "Geni Tortuga" a la popular sèrie de dibuixos animats Bola de Drac, emesa durant molts anys a Canal 9.

"Volem aprendre més de la nostra llengua a través de professionals del doblatge com Francesc. Per això vull agrair l'esforç de la Plataforma per la Llengua en defensa del valencià i per acabar amb la discriminació lingüística que encara patim els valencianoparlants en el nostre dia a dia". González ha assegurat que s'està col·laborant també amb el Campus de Gandia de la UPV per a la promoció del valencià dins els estudis relacionats amb el camp audiovisual.

Per la seua banda, Carceller ha definit la Plataforma com una "ONG del valencià. A través de la qual realitzem accions molt diverses per tal de promocionar la llengua en diferents àmbits, com ara amb les persones nouvingudes. També activitats de reivindicació del valencià per a la seua normalització en el món audiovisual, en condicions d'igualtat amb altres llengües".

Al taller, d'una forma lúdica, s'hi doblaran escenes de films en valencià, tal com es fa ja a molts col·legis i instituts. Per això s'ha fet una crida a la ciutadania a participar-hi. Especialment al professorat, per tal de conéixer l'experiència i traslladar-la després als seus centres.

Arxivat a:

Destacats