Gandia rep 260.000 € de la Conselleria d’Economia Sostenible per a ajudes urgents al comerç i l’artesania afectats per la Covid-19

Guardar

_AO_1680 copia
_AO_1680 copia

Com cada dilluns, els co-portaveus de l’executiu, el vicealcalde Josep Alandete i José Manuel Prieto, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la reunió de la Junta de Govern Local.

Així, l’Ajuntament ha rebut la concessió directa, per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, d’una subvencióper import de 257.770,81 euros "destinada a ajudes urgents a les administracions locals valencianes en matèria de comerç i artesania, como a conseqüència de la Covid-19", segons ha informat Alandete.

D’altra banda, l’Ajuntament de Gandia rep 50.022 euros de la Diputació de València per al contracte d’obres d‘Adequació i Millora en els patis de les Escoletes municipals corresponent al Pla de millora d’Espais Educatius Municipals del 2018.

La Junta de Govern local també ha obtingut la resolució provisional d’una concessió de 822.000 euros del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a la rehabilitació de l’Alqueria de la Torre dels Pares, dels quals el ministeri aporta 616.500. "Ara tindrem 10 dies per a, en la pròxima Junta de Govern, acceptar eixa resolució provisional i ja tenim en marxa tota la maquinària per tal de poder engegar eixe gran projecte que constitueix la gran aposta pel patrimoni de l’any que ve". El vicealcalde confia que encara es puga sumar en la resolució definitiva del ministeri el Palau Ducal dels Borja. "I continuar treballant en eixa aposta del Govern del Serpis per la recuperació del patrimoni, que també genera ocupació, i en la qual venim treballant també amb projectes com el castell de Bairen..."

Per la seua banda, Prieto també ha informat de l’ incorporació de 50 llocs de treball a l’Ajuntament de Gandia a través del programes ECOVID-2020 i EMPUJU-2020 per a reforçar les tasques d’informació, logística i suport de l’Administració local en relació a la Covid-19."Totes les incorporacions d’eixes 50 persones responen a la voluntat de l’Ajuntament de Gandia de multiplicar els esforços, i que en esta etapa tan complicada l’ajuntament done la certesa que redobla, i és capaç de fer-ho, els seus serveis municipals en atenció a totes les tasques múltiples que desenvolupen els departaments quant a informació, conscienciació, i, sobretot, dins de l’àmbit de les competències municipals, dels dispositius de Covid.

El Govern local també ha aprovat la Modificació de la Relació de llocs de Treball, per la qual s’augmenten 6 places d’administratius que permet completar la promoció interna del col·lectiu d’Administració General del Consistori.

L’Ajuntament de l’Eliana i l’Ajuntament aproven un conveni per a la utilització de les respectives borses de treball. Les més destacades d’elles, entre d’altres, són els llocs de psicòleg, treballador social o enginyer.

La Junta de Govern local també ha aprovat el Pla Anual de Contractació de l’Ajuntament de Gandia per a l’any 2021. Els expedientes de contractació que els departaments han previst es podran consultar públicament en la plataforma del contractant una vegada elevat l’acord.

Finalment, Prieto també ha informat sobre la proposta de la regidora d’Habitatge d’adherir-sea la Associació de Gestors Públics de Vivenda i de Sòl. L’objectiu comú es basa en compartir coneixements, establir sinergies amb altres administracions a nivell regional i nacional, així com participar en les polítiques d’habitatge i de sol de les administracions públiques, ja siga residencial, industrial, comercial o d’equipament, i de gestió de serveis públics vinculats als mateixos o de naturalesa social.

Destacats