Gandia planta una falla en la platja que cremarà en el dia dels valencians

Guardar

Falla a la platja de Gandia per a celebrar els 75 anys de la Junta Local Fallera
Falla a la platja de Gandia per a celebrar els 75 anys de la Junta Local Fallera

Gandia ha plantat una falla commemorativa del 75 aniversari de la Junta Local Fallera (JLF), un atractiu turístic que coincideix amb el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i que quedarà consumit per les flames aquest dissabte a les 20.45 hores.

Aquesta extraordinària falla, confeccionada pels artistes de Gandia Palacio i Serra, està instal·lada en el passeig marítim de Neptú, a l'altura de carrer Galícia i al costat de la Colònia Ducal, anuncia el consistori.

El monument busca cridar l'atenció dels turistes i recordar-los que les Falles són Patrimoni Immaterial de la Humanitat, en unes dates atípiques en les quals l'Ajuntament espera que el temps permeta treballar al sector.

Es tracta d'una oferta més per al turisme de Gandia, que va en la línia de la desestacionalització i d'allargar la temporada turística, en un lloc "incomparable i immillorable" com és la primera línia de platja, ha ressaltat el regidor de Falles, Nacho Arnau, en la visita a la falla.

"Si hi ha algun col·lectiu que s'ha caracteritzat per la defensa de la llengua, de les nostres tradicions i de la idiosincràsia com a poble valencià són les Falles. I la millor manera de celebrar-ho era amb la raó de ser i la gènesis de les Falles: pirotècnia, foc i monument", ha exclamat al president de la federació, Telmo Gadea.

I en representació de Palacio i Serra, Pepe Mas ha manifestat que per als artistes és un orgull plantar aquesta falla, recordant que són "la baula de la cadena" al costat d'altres oficis relacionats amb les festes josefines: "I això ens aporta il·lusió, esperança i un colp d'aire fresc per a poder rematar un treball que ja feia quasi 20 mesos que estava dins del taller".

MASCLETÀ I SHOWCOOKING DE MOCADORÀ

Abans de la 'cremà', a les 20.30 hores es dispararà una 'mascletà' nocturna a càrrec de la pirotècnia Borredà per a donar inici al calendari d'actes programat per a celebrar el 75 aniversari.

Aquest dissabte també s'ha programat un sopar de gala en Espai Baladre per a homenatjar les 70 falleres majors i infantils de Gandia de les últimes dècades.

Tant la 'plantà' com la 'cremà' s'inclou en l'àmplia programació d'activitats organitzada pel departament de Turisme per a aquest pont amb visites al patrimoni i esdeveniments culturals com a concerts.

Una programació que inclou el 'showcooking' de la 'Mocadorà', aquesta vesprada en la plaça Major, visites al Castell de Bairén, a la Cova del Parpalló, al Palau Ducal i al centre històric, ajunte el concert gratuït de música en directe de 'Sona l'arena' en l'escenari 'Illes Balears' amb Black Glitter.

Destacats