Gandia nomena 'Toni Herreros' a la pista d'atletisme en homenatge a l'entrenador

Diana Morant: "És un reconeixement públic als múltiples valors d'una persona molt estimada a la ciutat, que va fer molt per inculcar l'esperit esportiu en els xiquets i xiquetes"

Guardar

Scan0026A
Scan0026A

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la regidora delegada d'Esports, Lydia Morant, han informat que durant la celebració de la Junta de Govern d'aquesta setmana, es va aprovar la proposta d'acord perquè la pista d'atletisme del poliesportiu municipal passe a denominar-Toni Herreros, que va ser entrenador nacional d'atletisme, coordinador del Servei municipal d'Esports de Gandia i vicepresident del club atletisme Safor.

Una proposta que sorgeix de la petició realitzada pel Club Atletisme Safor Teika durant l'última reunió de Consell d'Esports on va comptar amb el suport unànime de tots els representants dels clubs esportius i de totes les forces polítiques representades al Consell.

L'alcaldessa de Gandia ha assegurat que aquesta iniciativa és un reconeixement públic als múltiples valors d'una persona "molt estimada a la ciutat", que va fer molt per inculcar l'esperit esportiu en els xiquets i xiquetes. Diana Morant ha afegit que Herreros, "per sobre d'entrenador professional era un formador de persones que es preocupava molt pels seus alumnes, pels seus problemes, pels seus estudis i per la seua vida en general". Així mateix, la màxima autoritat municipal ha afegit que tot i que el record de Toni Herreros "és inesborrable en tots aquells que vam tenir el plaer de conéixer-lo, la iniciativa de posar-li el seu nom a la pista d'atletisme contribuirà a tenir-lo sempre present".

Per la seua banda, Lydia Morant ha manifestat: "Amb aquest pas formalitzem aquesta petició per donar el nom de Toni Herreros a la pista d'atletisme, una figura que va comptar amb una llarga trajectòria en l'esport en general a la ciutat. Herreros va desenvolupar un paper transcendental en l'evolució de l'esport a Gandia tant en la seua faceta d'entrenador d'atletisme com de coordinador del Departament d'Esports de l'Ajuntament de Gandia, o membre de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana".

Per a la regidora d'Esports és un orgull poder formalitzar aquest tràmit i que Toni Herreros tinga "aquest merescut homenatge".

Sobre Toni Herreros

Toni Herreros Martínez és considerat pels membres del Club Atletisme Safor Teika com l'escut de club. Va ingressar al club el 1981, només un any després de la seua fundació com a entrenador però també com fondista. Al llarg de la seua vida, va exercir d'entrenador, director esportiu, Directiu i vicepresident. Mai va voler ser president de l'entitat, ja que preferia la pista i treballar amb les futures generacions d'atletes.

Herreros al llarg de la seua carrera treball amb atletes com Àlex Blasco, Pau Roig, Amparo Torres, Amparo Villar, Bea Bosch, Óscar Ferreres, Sergio Fernández o Iván del Amo, entre d'altres.Va estar vinculat al Servei d'Esports durant més de 30 anys, com a coordinador esportiu i sempre es va caracteritzar per la seua gran implicació, dedicació i responsabilitat.

Va ser distingit en la Gala de l'Esport de Gandia de 2007 com a millor tècnic de l'any.El 2015, any de la seua mort, la carrera 10K Nocturna de la Platja de Gandia, es va convertir en el primer homenatge pòstum a Toni Herreros.

Destacats