Gandia, Global Omnium i Càritas Interparroquial signen un protocol per reduir l'empremta de carboni i ajudar a les persones sense recursos

La campanya estarà en marxa fins a l'1 de juliol de 2021

Guardar

gandia sin recursos
gandia sin recursos

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el conseller delegat d'Aigües de València, Dionisio García; i Francisco Carrió, en representació de Càritas Interparroquial Gandia, han signat aquest matí el protocol d'actuació entre l'Ajuntament de Gandia, Aguas de Valencia i Càritas per a la reducció de les factures d'aigua potable emeses en paper.

D'aquesta manera, l'empresa d'Aigües de València, en el seu compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, destinarà 1 € per cada usuari que canvie la seua factura de paper a electrònica. Per Global Òmnium, la reducció de l'ús del paper suposa un considerable descens de l'impacte mediambiental. Evitar imprimir i enviar la factura a les llars redueix les emissions contaminants de CO₂ derivades d'aquests processos. D'altra banda, la responsabilitat social és un altre dels compromisos de l'empresa especialment en aquests moments que travessem, en què moltes famílies estan passant dificultats a conseqüència de la crisi econòmica provocada per la pandèmia.

En aquesta línia, Diana Morant, ha volgut destacar que la iniciativa ajuda a millorar el medi ambient al deixar de produir factures en paper a més d'ajudar a lluitar contra la pobresa. "Aquest acord és molt il·lusionant. El consistori, Global Omnium i Càritas difondrem aquest projecte per aconseguir reduir la petjada de carboni que aquests enviaments generen. Tindrem la nostra factura en format digital i gràcies a l'estalvi que es produeix, lluitarem contra la pobresa a la nostra ciutat".

L'alcaldessa ha informat que ara mateix només el 13% dels prop de 40.000 usuaris que hi ha a Gandia utilitzen la factura electrònica pel que les parts implicades s'han marcat el mes de juny de l'any que per obtenir un 50% de clients que accepten la e-factura.

"Tenim molta sort de tenir a Global Omnium com a proveïdor de l'aigua i com aliat en aquesta i altres iniciatives. Amb aquest acord tornem a afermar el nostre compromís per millorar el medi ambient i en favor de la responsabilitat social".

Es tracta d'un projecte "en què no hi ha res més que avantatges", segons ha indicat Dionisio García, conseller delegat de Global Òmnium, "ja que ajuda a les persones que ho estan passant malament i a l'entorn i a més l'usuari tindrà al seu abast igualment totes les seues factures. Només els demanem que ens donen la seua aprovació per enviar-les per correu electrònic". "Aquest projecte és una oportunitat més per ajudar i col·laborar a Gandia i Càritas farà un bon ús de diners que recaptem amb aquesta iniciativa".

Finalment, Francisco Carrió, director de Càritas Gandia, ha assenyalat que aquesta iniciativa de Global Òmnium "possibilita a les empreses que desenvolupen la seua responsabilitat social corporativa al mateix temps que ajuden al tercer sector, com és Càritas Gandia, a desenvolupar la seua tasca ajudant a les persones" i ha agraït al consistori i a Global Omnium la posada en marxa d'aquest projecte.

Destacats