Gandia consolida el projecte de 'La Morada' del Centre Històric amb el suport de comerciants i hostalers

Guardar

_AO_0121 copia
_AO_0121 copia

El regidor delegat de Seguretat i Mobilitat, Nacho Arnau; el vicealcalde de Gandia i president de la Junta de Districte de Centre Històric, Josep Alandete; i el cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, han comparegut en roda de premsa per informar que, en la línia de continuar avançant en un model de ciutat més amable, segura i sostenible, i comptant amb el suport de comerciants i hostalers, el govern municipal ha de prendre una sèrie de mesures destinades a consolidar el projecte de "La Morada" al Centre Històric a partir d'aquest divendres.

Arnau va recordar que aquest projecte de restricció del trànsit ha obtingut excel·lents resultats en el cas de la primera línia de platja arribant a ser reconegut per la Generalitat Valenciana en la V edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comunitat Valenciana, i ha explicat que les mesures que s'aplicaran en el cas de centre Històric estan dirigides a reduir el trànsit de vehicles a la zona de centre de la ciutat perquè la ciutadania puga gaudir d'un espai lliure de fums, augmentar la seguretat i es puga gaudir de més espais per als vianants per respectar les distàncies.

"Amb aquesta implantació complim amb una de les obligacions que ens imposaran d'ací a poc temps des d'Europa" va destacar el regidor responsable de Mobilitat, qui va recordar que fa mesos tant al passeig Germanies a l'altura del Teatre Serrano, el carrer Duquessa Maria Enríquez com al carrer Sant Francesc de Borja, es van instal·lar senyals on s'indicava que s'accedia a un espai eminentment de vianants i que l'accés amb vehicles es limitava a veïns i entrada als pàrquings municipals.

Durant la roda de premsa, s'ha informat que a partir d'aquest divendres sí que imperarà una prohibició de circulació excepte vehicles autoritzats, residents i aquelles persones que acudisquen als pàrquings municipals del Centre Històric i el Prado on els clients disposaran d'una hora d'estacionament gratuït. "No estem aplicant mesures noves. Fa trenta anys ja es van aplicar al carrer Major, Sant Francesc de Borja o el carrer Verge del Grau i l'èxit ha estat patent". "Són mesures que han estat consensuades amb comerciants, veïns i hostalers, i on s'han tingut en compte algunes de les propostes de millora que s'han realitzat".

Pel que fa als canvis en el trànsit, Marc Cuesta ha explicat que s'han redissenyat els fluxos de trànsit per solucionar dos punts on es podrien produir embussos i que s'instal·larà la senyalització definitiva des de hui mateix. D'aquesta manera, els dos canvis més importants es produeixen a l'enllaç del carrer Vallier amb el passeig Germanies i Rausell amb Sant Francesc de Borja. "Amb aquests canvis creiem que la circulació serà més fluida i ens ajudarà a millorar l'accés als pàrquings" va explicar Cuesta.

"Si el Centre Històric és el que és en l'actualitat en bona part es deu a les actuacions que des de fa trenta anys s'han realitzat per part dels diversos governs per aconseguir la convivència òptima dels usos comercial, residencial, administratiu i d'oci. Tot això acompanyat amb mesures on l'eix central de la zona centre és el vianant" va destacar Josep Alandete durant la seua intervenció.

"Són mesures que van a favor de cada un de nosaltres i ara haurem d'adaptar-nos, però tenim molt de guanyat perquè aquesta mesura es pren amb consens després de moltes reunions amb les parts implicades" "Aquesta actuació fa més competitiu el nostre comerç i beneficia els ciutadans al mateix temps que descarbonitzem la ciutat. Estem obligats a canviar els nostres hàbits si volem millorar el medi ambient. Estic convençut que d'ací a sis mesos no ens recordarem de com es vivia en aquesta zona amb la circulació dels vehicles".

Finalment, el vicealcalde va voler agrair l'esforç realitzat des del departament de Mobilitat, el de Comerç i Polítiques Econòmiques, a més de tots els agents econòmics i residents.

Destacats