El plenari del mes de març aprovarà per unanimitat una declaració institucional sobre la consideració de l'esport com a activitat d'interés general

El document ha estat presentat pels grups municipals de PSPV-PSOE i de Compromís més Gandia unida

Guardar

Deporte interes general Gandia
Deporte interes general Gandia

El ple ordinari del mes de març que se celebrarà aquest dijous 18 donarà compte d'una declaració institucional sobre la declaració de l'esport com a activitat d'interés general.

El document ha estat presentat pels grups municipals de PSPV-PSOE i de Compromís més Gandia unida i compta amb el suport tant del Partit Popular com de Ciutadans.

El document recull la dificultat que ha tingut aquest sector des de l'inici de la pandèmia per dur a terme la seua activitat i que, paral·lelament, aquesta situació ha posat en valor la necessitat de la pràctica esportiva de la ciutadania per superar aquesta situació.

A Espanya són 214.000 persones les que estan ocupades en activitats esportives el que implica l'1,1% de l'ocupació al país. A més, hi ha prop de quatre milions d'esportistes federats i prop de 67.000 clubs esportius.

La declaració institucional contempla els següents 7 punts:

1. El reconeixement de l'activitat física i l'esport com ACTIVITAT ESSENCIAL per ser i tenir un clar benefici per a la salut de les persones que el practiquen, fent èmfasi en la seua essencialitat des del context de la pandèmia sanitària de la covid-19, dins del marc de la declaració de l'activitat física i l'esport com una qüestió d'interés general.

2. Instar a la Generalitat Valenciana a incloure en els seus plans i accions al sector esportiu, les seues empreses i activitats, a imatge de com ja ha fet el Govern d'Espanya en el sector esportiu, les seues empreses i activitats en el pla de recuperació econòmica social per a Espanya.

3. A aquest efecte, constituir una taula de treball en l'àmbit municipal, amb representants del sector esportiu local, per poder articular i dissenyar accions i mesures en els plans de recuperació que incloguen al sector esportiu.

4. Traslladar en el marc de la Comissió General de política esportiva de l'Estat, aquelles iniciatives destinades a poder ser objecte de col·laboració en els plans de recuperació.

5. Instar el Govern d'Espanya a l'aprovació d'un Nou Avantprojecte de Llei de l'Esport que eleve a norma amb rang de llei a l'esport com una activitat d'interés general.

6. Adoptar les mesures necessàries per a garantir la protecció i continuïtat dels serveis professionals prestats en l'àmbit de la pràctica de l'activitat física i esportiva, i dirigits al conjunt de la societat.

7. Traslladar la present Declaració Institucional al Ministeri de Cultura i Esport, i la Conselleria de Cultura, Educació i Esport.

La regidora delegada d'Esports, Lydia Morant ha declarat que amb aquesta declaració institucional des del consistori es pretén que es considere "l'esport com una activitat essencial, ja que té un clar benefici per a les persones que el practiquen. Un aspecte que cal posar en valor i més encara si es considera la situació que vivim per la pandèmia"."Volem comprometre'ns, sempre que la situació sanitària ho permeta, a mantenir l'activitat, prestar els serveis i fer-ho sempre en condicions de

Destacats