Busquen llar per a 96 gats després del desnonament del seu amo a Gandia

Guardar

gatos-gandia
gatos-gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

La protectora Spama Safor ha fet aquesta crida a través de xarxes socials després que aquesta setmana, un fons d'inversió haja canviat el pany del pis en el qual vivia un home amb tots els felins, després d'haver-li enviat avisos que havia d'abandonar l'immoble.

Segons ha explicat a Europa Press la regidora de Sanitat del consistori, Liduvina Gil, els animals es van quedar tancats, i des de l'Ajuntament es va demanar a la immobiliària que els deixara accedir per a poder traure als felins i traslladar-los a una protectora. Aquest divendres es va traure als 50 primers gats, els més xicotets, i durant el dissabte, la resta abandonaran el pis, que també serà netejat.

Gil ha explicat que els animals estaven cuidats, i que la casa estava condicionada per a mantindre'ls, malgrat que "un pis no és lloc per a mantindre a 96 gats".

La regidora ha explicat que els serveis socials de l'Ajuntament s'han fet càrrec del cas de l'home. A més, s'està a l'espera d'una intervenció judicial la setmana vinent respecte al canvi de pany de l'habitatge.

Ara es busca solució per als gats, atés que la protectora no pot acollir tal quantitat d'animals en tan poc temps. Gil ha indicat que estan en contacte amb diferents associacions encarregades de la cura de les colònies felines del municipi encara que és "complicat", ja que s'han de fer càrrec d'ells "de hui per a hui".

Per això, des de la protectora han posat en marxa una petició per xarxes socials per a adoptar-los. La regidora ha detallat que els animals es troben en bon estat i que estan cuidats.

Destacats