Arriba a Gandia la campanya de voluntariat ambiental “Mans al riu”

Tindrà lloc el pròxim diumenge, 29 de setembre, a les 10 h del matí, davant el Col·legi Gregori Maians. Des d’aquest punt s’hi accedirà al riu Serpis

Guardar

_AO_7579 copia
_AO_7579 copia

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada dels representants de la Fundaicó Limne i del Consell dels Joves de Gandia, Sales Tomàs i Hèctor Juan Bofí, respectivament, han presentat la campanya de voluntariat ambiental “Mans al riu”.

Es tracta d’una jornada de neteja de rius que s’organitza anualment a diferents localitats i que pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. A Gandia tindrà lloc el pròxim diumenge, 29 de setembre, a les 10 h del matí, al Col·legi Gregori Maians, des d’on s’accedirà al riu Serpis.

Està organitzada per la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes mitjançant la participació ciutadana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, Global Omnium i Ecovidrio. Coordina el Consell dels Joves de Gandia.

“Enguany celebrem el 10 aniversari de la campanya, per això hem renovat la imatge, fent-la més fresca i moderna. El nostre objectiu és millorar l’ecosistema aquàtic, però sobretot conscienciar la ciutadania. De fet, els municipis on hi hem participat, en col·laboració amb diferents entitats, com el Consell dels Joves de Gandia, la quantitat de deixalles després s’hi redueix. Gràcies, en part a la conscienciació i la repercussió que té l’activitat”, ha assegurat Tomàs.

Durant el transcurs de la jornada els monitors informaran les persones participants sobre la destinació que correspon a cada residu i, també, sobre la xarxa d’eco-parcs de Gandia. De fet, tindran borses per a la separació selectiva de les deixalles que s’hi troben. S’hi quantificaran i es classificaran també, segons el grup social que les genera. L'organització, amb el propòsit de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654 076 533).

“És molt important la creació de consciència i reivindicar-ho també a propòsit de la Fira i Festes, quan es llancen moltes deixalles al riu. Els joves formem part del problema, però també volem demostrar amb la nostra participació en campanyes com aquesta que també estem compromesos amb la cura del nostre entorn natural”, ha destacat Juan.

Des de Limne recorden que cada any es recullen dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de gas, mobles o altres trastos que no s’haurien de trobar en els espais naturals, gràcies al patrocini de Global Omnium i Ecovidrio i a la col·laboració dels ajuntaments que s'han sumat a aquesta històrica campanya de voluntariat ambiental.

A més de Gandia, la campanya 'Mans al riu' arriba enguany a altres municipis valencians com Albalat de la Ribera, Alboraig, Alfarb, Algemesí, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bétera, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, Catarroja, el Verger, Borriana, Guardamar del Segura, l'Alcora, l'Alcúdia, l'Eliana, la Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Xera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Iàtova.

Destacats