200 famílies de Gandia es beneficien de les ajudes d'1,3 milions d'euros del Consell per rehabilitar habitatges

La subvenció és per a la conservació i accessibilitat d'edificis i locals, i per eficiència energètica

Guardar

_AO_8713 copia
_AO_8713 copia

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mantingut aquest matí una reunió amb el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, on també han participat la regidora d'Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, el coordinador del Col·legi d'Administradors de Finques de la Safor, Joan Escrivà, i tècnics municipals.

Entre altres aspectes s'ha analitzat l'evolució dels dos plans ARRUR que es desenvolupen a Gandia i l'oportunitat que suposa l'arribada dels fons Next Generation que seran canalitzats en part per la Generalitat i on Gandia estarà present proposant nous projectes per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Després de la trobada, Morant i Rubio han comparegut davant els mitjans de comunicació per fer un balanç de les últimes ajudes de gairebé 1,3 milions d'euros en matèria d'habitatge destinades a Gandia, les quals han beneficiat prop de 200 famílies gandianes. Les ajudes destinades a la rehabilitació d'edificis, conservació d'immobles i millores a l'accessibilitat han suposat una inversió d'1.239.634 euros que ha beneficiat 185 famílies. També s'han atorgat ajudes a la millora de l'eficiència energètica a 13 famílies per un import de 32.440 euros.

"Aquestes línies d'ajudes han estat sol·licitades per propietaris privats. El departament d'Habitatge de l'Ajuntament de Gandia ha realitzat les tasques d'assessorament, però també tenim com a aliats al Col·legi d'Administradors de Finques i al Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana. Aquesta alineació de la feina de molts professionals ha fet possible que prop de 200 famílies s'hagen vist beneficiades", ha destacat l'alcaldessa, Diana Morant. Amb aquestes ajudes, segons ha prosseguit, "seguim demostrant que Gandia és líder en les polítiques valencianes d'habitatge. La nostra ciutat s'ha convertit en referent en aquesta matèria, i prova d'això és que som un dels municipis que més ajudes està rebent".

L'alcaldessa ha incidit que en el context de la pandèmia les administracions han d'intensificar el desenvolupament de polítiques públiques per millorar les condicions d'habitabilitat de les famílies, polítiques que també tenen un impacte positiu en la generació d'ocupació, ja que tal com preveu el Pla Estatal d'Habitatge, per cada milió d'euros invertits en la rehabilitació, es creen 59 llocs de treball. Sobre aquesta premissa, a Gandia es van generar més de 150 llocs de treball directes amb aquestes mesures després d'haver rebut ajudes per valor de 2,6 milions d'euros per rehabilitar habitatges.

L'alcaldessa va voler agrair a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i al seu director general, Alberto Rubio, "la seua aposta per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Gandia, i per fer-ho de manera coordinada amb aquest ajuntament". A més, va incidir en la importància del "canvi de model" impulsat des de Govern del Botànic destinat a evitar el creixement desmesurat dignificant un parc d'habitatges compost per edificis antics o amb deficiències."Amb aquests ajuts volem pal·liar les situacions que es produeixen en determinades parts de la nostra ciutat on el parc immobiliari està envellit o on els propietaris no tenen els recursos necessaris per a realitzar un manteniment adequat". En aquest punt, Morant va destacar la col·laboració amb el Col·legi d'Administradors de Finques de la Safor que ha fructificat en "un conveni pioner que ha servit per a reforçar i intensificar aquest tipus de polítiques".

Per la seua banda, Alberto Rubio va agrair tant a l'alcaldessa com als tècnics municipals la tasca que desenvolupen en l'àmbit de l'habitatge i la regeneració urbana. "És extraordinària la capacitat de convocatòria i execució que té Gandia que en molts àmbits, des de la Conselleria, considerem exemplar". Sobre aquest aspecte, Rubio ha destacat que en el cas de Gandia, l'import d'ajudes concedides suposa el 5% de totes les adjudicades a la Comunitat Valenciana. I si ho comparem amb el nombre d'habitants que té Gandia pel que fa a la Comunitat, s'ha gairebé quadruplicat. "Aquestes dades són la prova d'una gestió municipal eficaç que se sap avançar-se als esdeveniments, i que porta treballant molts anys en les línies adequades, que han acabat cristal·litzant en projectes com l'Oficina Xaloc".

RELACIÓ D'AJUDES EN 2020

Gandia ha rebut en ajudes, durant l'any 2020, un total de 2.652.499,23 euros que han beneficiat 838 FAMÍLIES DE GANDIA.
  • Lloguer Jove (83 ajudes): 162.287,21 euros
  • Lloguer habitatge anual: 501 ajudes (770.843,43 euros)
  • Lloguer Covid-19 ERTO: 66 ajudes (101.469,49 euros)
  • Lloguer Covid-19 especial vulnerabilitat: 59 ajudes (85.000,00 euros)
  • Pla RENHATA: 68 ajudes (245.907,59 euros)
  • Informes avaluació d'edificis: 49 ajudes (14.916,40 euros)
  • A tot això, cal afegir les actuals ajudes de Conservació i accessibilitat: 185 famílies beneficiades (1.239.634,47euros)
  • Millora eficiència energètica: 13 famílies beneficiades (32.440,64 euros).
Destacats