Ribó expressa al nou director el seu desig perquè el Palau s’òbriga a totes les persones a qui agrada la música i a les que es dediquen a la música

Guardar

Vicent Ros, que serà nomenat oficialment divendres, es reunix per primera vegada amb Joan Ribó

L’alcalde de València, Joan Ribó, es va reunir ahir per primera vegada amb Vicent Ros, el nou director del Palau de la Música, el nomenament del qual aprovarà divendres la Junta de Govern Local. En esta trobada, a la qual ha assistit la regidora de Cultura, Glòria Tello, Ros li ha explicat el seu projecte per a un coliseu musical que l’alcalde vol que s’òbriga a totes les persones a qui agrada la música i a totes les que es dediquen a la música.

“Acabe de reunir-me amb Vicent Ros, a qui no coneixia personalment, el nou director del Palau de la Música, que m’ha estat explicant els seus projectes, i vull subratllar una idea: la voluntat claríssima que el Palau siga de totes les persones a qui agrade la música, i de totes les persones que es dediquen a la música”.

Ribó va recordar que “a València hi ha milers de xavals que es formen com a músics”, i també molts professionals de la música, als quals el Palau es vol obrir. “Crec que la de Vicent Ros és una aposta important en la qual es conjuga des de l’excel·lència fins al treball de base, i em sembla que podem estar satisfets de l’elecció que s’ha fet”.

HORARIS COMERCIALS

En ser preguntat Joan Ribó sobre l’anunci de l’obertura diumenge que ve d’algunes grans superfícies comercials, va reafirmar el seu desig que, una vegada superades les traves jurídiques, prevalga l’acord a què es va arribar al Consell Local de Comerç. Este acord adequava a la realitat local les zones de gran afluència turística, que es limiten a dos: el centre de la ciutat i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Estes zones són les que, per imperatiu legal, permeten l’obertura de les grans superfícies comercials sense restricció d’horari.

“Nosaltres vam obrir un procés de participació i el Consell Local de Comerç es va pronunciar de forma molt majoritària en favor d’un acord en el qual cedien tots”, va recordar. “Vam arribar a un acord amb les grans superfícies per a reduir de cinc a dos les zones de gran afluència turística i també, pensant en els treballadors, per a reduir a 12-14 el nombre màxim de festius en què es podia treballar, davant dels més de 30 que treballaven fins aleshores. En l’acord també vam aconseguir que no hi haguera cap acomiadament.”

Ribó va recordar que l’Ajuntament està a l’espera que la Generalitat resolga com s’ha d’actuar a partir d’ara respecte dels horaris comercials, i va apremiar perquè este assumpte es tanque tan prompte com siga possible.

L’alcalde de València va insistir que l’objectiu de l’Ajuntament, en principi, “és no modificar el que ja vam acordar”. Ha afegit que “a pesar que els grans centres comercials òbriguen el dia 3, ens agradaria que compliren un acord que és el més possible i més positiu per a ells i per a nosaltres”. També s’ha referit al fet que les grans superfícies “podien haver obert des que la Generalitat va dir que l’acord que havíem signat jurídicament no tenia valor”.

Va concloure que “l’escenari ideal per a nosaltres continuen sent les dos zones. És el que hem estat negociant i el que ens sembla millor. Volem mantindre eixa posició i ens agradaria que tots la mantingueren perquè beneficia el xicotet comerç i els treballadors dels grans centres comercials".

Destacats