Bombers i Brigades Forestals de la Diputació col·laboren en una crema controlada en Requena

L'operatiu es va posar en marxa per una petició dels agricultors de la zona

Guardar

quema requena brigadas diputación
quema requena brigadas diputación

Les Brigades Forestals de Divalterra, al costat d'efectius del Consorci de Bombers de València i unitats de Bombers Forestals de Generalitat, han dut a terme cremes controlades a Sant Antoni de Requena després de les peticions dels agricultors locals.

I és que la zona pateix una superpoblació de conills que afecta l'agricultura, provocant importants danys en les vinyes. Les cremes controlades s'han realitzat fonamentalment en cultius abandonats pròxims a les vinyes, i d'aquesta manera, s'ha aconseguit allunyar la població de conills de la terra cultivada.

Les operacions de crema han sigut dirigides pel Tècnic Forestal del Consorci de Bombers de València Raúl Quílez, el qual assenyala que, amb aquesta mena de cremes controlades "el que fem finalment, tant com a Diputació com a Consorci, és conciliar els interessos rurals dels municipis". I no és l'únic benefici, ja que gràcies a aquestes cremes en camps abandonats "es redueix el risc que es produïsquen incendis en trencar la continuïtat vegetal", assenyala Quílez.

L'operatiu ha estat recolzat per agents mediambientals per a delimitar les parcel·les a cremar, i del personal del servici de manteniment de Carreteres per a realitzar el control de trànsit de la carretera que discorre al costat de les zones de crema.

No és la primera vegada que es realitzen aquest tipus de cremes controlades, que tenen ja una llarga trajectòria.

Participació de les Brigades Forestals de la Diputació

La col·laboració de les brigades forestals de la Diputació de València en les cremes controlades dirigides pel Consorci de Bombers és habitual.

En este cas, la labor dels efectius de Divalterra s'ha centrat en les funcions dins l'equip de seguretat, duent a terme el suport en les esteses de mànegues de l'autobomba dels bombers forestals de la Generalitat per al control dels perímetres, a més de les labors de vigilància.

Així mateix, en la crema controlada de Sant Antoni de Requena, un dels seus responsables de sector va exercir de Cap de Seguretat sota les directrius del Tècnic Forestal Raúl Quílez, encarregat de dirigir les operacions.

Cal esmentar que l'alumnat dels Cicles Formatius de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, que pertany a la Diputació de València, va poder presenciar els treballs durant l'execució de la crema controlada.

Arxivat a:

Destacats