La Diputació adequa el camí entre el Remei d'Utiel i Estenas

La vicepresidenta i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, explica que les obres s'han centrat en la zona dels paellers i el camí a l'aldea d'Estenas, a causa dels lliscaments per les pluges

Guardar

Utiel
Utiel

L'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha executat les obres d'adequació del mur en el paratge del Remei d'Utiel a través del programa de Minimització de riscos geològics.

Segons explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, "el paratge del Remei té un especial atractiu per als habitants d'Utiel i els nombrosos turistes que el visiten al llarg de l'any. En aquesta zona s'han produït diversos lliscaments que s'agreugen en l'època de pluges i que estaven afectant els paellers i al camí que comunica el paratge amb l'aldea d'Estenas".

Els treballs han consistit en l'excavació de la zona dels paellers mitjançant retroexcavadora i la posterior col·locació d'un mur de gabions superposats d'enreixat de filferro, farcits amb pedra de pedrera i d'una altura màxima de 5 metres.

D'altra banda, també s'ha demolit el muret de blocs de formigó prefabricat al costat del camí d'Estenas i s'ha construït un segon mur de gabions, farcits amb pedra procedent de pedrera, amb files superposades de gabions de tres, dos i una altura.

Les obres s'han adjudicat a Promoinnovaciones Chella S.L. per un import de 48.737,86 euros, dels quals la Diputació subvenciona el 90% i l'Ajuntament assumeix el 10%.

Destacats