Paterna presenta l'expedient perquè la Cordà siga declarada Festa d'Interès Turístic Nacional

Guardar

Corda-Fiestas InteresTurísticoNacional
Corda-Fiestas InteresTurísticoNacional

L'Ajuntament de Paterna ha sol·licitat oficialment que l'emblemàtica Cordà, que se celebra cada any a les Festes Majors del municipi, siga declarada Festa d'Interès Turístic Nacional.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha presentat i registrat aquest mateix matí en l'Agència Valenciana de Turisme l'expedient amb tota la documentació necessària perquè aquest espectacle de foc, color i pólvora, amb més d'un segle d'història, aconsegueixi aquesta anhelada i merescuda catalogació.

En aquesta important petició, el primer edil ha estat acompanyat de la regidor de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, el Cronista Oficial de la Vila, Camilo Segura, el vicepresident de la Federació Interpenyes i component del Consell Sectorial de la Cordà, Laureano Pascual i el responsable de l'Àrea de Promoció i Dinamització de l'Ajuntament, Manuel Aparicio.

El Secretari Autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer ha volgut estar al costat de l'Alcalde i la petita representació de la cultura del foc del municipi que ho acompanyava, en aquest dia per mostrar el seu suport al fet que la Cordà reba aquest just reconeixement.

“Hui és un dia molt important per a Paterna que podem convertir en un dia històric quan aconseguim que ‘la millor Cordà del món’ sigui declarada Festa d'Interès Turístic Nacional”, ha afirmat Sagredo qui ha indicat també que “com a tirador, seria un autèntic orgull aconseguir aquesta catalogació”.

“La nostra festa reuneix tots els requisits per adquirir aquesta catalogació, no solament per la seua singularitat i excepcionalitat, amb més de 300 tiradors que disparen més de 70.000 coets en amb al voltant de 20 minutos, sinó també pel seu arrelament i tradició a Paterna”, ha afegit el primer edil.

Entre la documentació registrada, l'Ajuntament de Paterna ha aportat des d'una memòria explicativa sobre la vinculació de la Cordá amb el municipi fins a informes sobre el potencial turístic del poble, l'atractiu mediàtic de la Cordà o el seu impacte en la societat.

La Cordà de va ser declarada Festa d'Interès Turístic Autonòmic en 2007 amb l'anterior govern socialista dirigit per Francisco Borruey.

Destacats