Paterna millora l'accessibilitat del Museu de Ceràmica i l’antic centre Musical

Guardar

Edificios
Edificios

L'Ajuntament de Paterna està duent a terme diferents projectes de millora de l'accessibilitat dels seus edificis municipals amb l'objectiu de garantir l'accés de les persones amb mobilitat reduïda als immobles.

D'una banda, en el Museu de Ceràmica municipal, s'estan realitzant obres d'adaptació de l'edifici entre les que s'inclou la construcció d'una rampa d'accés a la recepció del museu i la instal·lació d'un ascensor que permet accedir a la primera planta. A més també es van a reformar els banys per a adaptar-los a persones amb mobilitat reduïda, elevant l'altura dels lavabos perquè puguen cabre les cadires de rodes. Per a dur a terme estes reformes, l'Ajuntament ha destinat una partida de 60, 000 euros, amb l'objectiu que una vegada finalitzades el museu siga accessible a tots els visitants.

L'alcaldessa en funcions Nuria Campos, hi ha assenyalat que "des de l'equip de govern estem treballant perquè Paterna es convertisca en una ciutat sense barreres, accessible per a tots els veïns i veïnes ". En eixe sentit Campos ha recordat que "en el projecte de remodelació de la plaça del Poble, s'inclou l'anivellació de les voreres de manera que es garantisca l'accés, no sols al museu, sinó a tots els edificis que es localitzen en la plaça".

A més de les obres del Museu Municipal, en l'edifici públic que en el passat albergava el centre Musical Paternense, situat en el carrer mestre Canós, s'ha habilitat un ascensor exterior per a facilitar a les persones de mobilitat reduïda l'accés a les diferents plantes de l'immoble. Les obres d'adequació, que ja han finalitzat, i que han inclòs una reforma de les instal·lacions per a poder obrir-les novament als paterneros i paterneras, han tingut un cost de 95,697.68 euros.

Destacats