Paterna destinarà 53.000 euros a Ajudes per a projectes socials en el municipi

Guardar

L'Ajuntament de Paterna destinarà 53.000 euros subvencionar a aquells col·lectius i entitats d'acció social que tinguen a Paterna el seu àmbit d'actuació preferent.

Aquest programa d'ajudes, que es convocarà al llarg d'aquest mes de juny, està obert a totes aquelles entitats o col·lectius que tinguen una utilitat social i que necessiten de l'ajuda i col·laboració del consistori paterner per dur a terme les seues iniciatives.

Aquest és el cas de l'Associació de Familiars i Malalts Neuromusculars de València (AFENMVA), entitat autonòmica a qui l'equip de govern socialista ha proposat per rebre aquesta línia d'ajudes municipals.

La proposició de l'Executiu local arriba després que els grups de l'oposició plantegessin en ple una fórmula de col·laboració amb aquest col·lectiu “en la qual no quedava acreditada ni la necessitat ni la pertinència de subscriure un conveni específic amb aquesta entitat i que a més comprometia seriosament el pressupost municipal reservat a finalitats alimentoses de les famílies paterneras en risc d'exclusió social”.

I és que tal com ha explicat el regidor de Protecció a les Persones, Ocupació i Participació Ciutadana, Julio Fernández “l'oposició sol·licitava un conveni entre el consistori i AFENMVA per valor de 45.000 euros i plantejaven obtenir l'ajuda de la partida destinada al conveni de Targeta Solidària, la qual cosa implica reduir a la meitat aquesta reserva de crèdit destinada a cobrir les necessitats d’alimentació de 65 famílies paterneras”.

Fernández ha recordat a més, tal com indiquen tant els responsables de l'Àrees de Garantia Social i Gestió Econòmica de l'Ajuntament mitjançant l'emissió d'informes desfavorables tant a la proposta de conveni com a l'import del mateix, “les necessitats en AFENMVA estan cobertes mitjançant una subvenció de la Generalitat Valenciana per al manteniment dels serveis que presta en l'actualitat”.

En aquest sentit, el regidor ha puntualitzat que la voluntat de l'Ajuntament de Paterna és seguir recolzant les iniciatives de AFENMVA des de l'Ordre municipal de subvencions en matèria de Serveis Socials que serà convocada durant aquest mes de juny.

Arxivat a:

Destacats