Paterna avança en la implantació d'una Escola Oficial d'Idiomes en el municipi

El regidor d'Educació, José Manuel Mora, s'ha reunit hui amb el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, en una trobada on ha quedat plasmada la bona sintonia entre les dues administracions.

Guardar

Reunión Mora Trenzano
Reunión Mora Trenzano

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Paterna, José Manuel Mora, s'ha reunit hui amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, en la Conselleria d'Educació per a tractar la necessitat que Paterna compte amb una seu de l'Escola Oficial d'Idiomes.

Mora, que ha qualificat la trobada de "molt positiva i profitosa", ha destacat la bona sintonia entre les dues administracions, que han coincidit en la necessitat que el municipi aculla una filial de l'EOI de València.

Així mateix, el regidor ha desvelat que Trenzano li ha transmés que el departament que dirigix tindrà molt en compte a Paterna en la revisió i reorganització d'escoles oficials i aularis que tenen prevista dur a terme per a adequar l'oferta d'idiomes a les necessitats de cada territori.

Per la seua banda, el regidor d'Educació ha traslladat a Trenzano la importància que un municipi com Paterna, amb prop de 70.000 habitants, compte amb una EOI alhora que li ha recordat que "es tracta d'una reivindicació històrica per a facilitar l'accés dels paterners i paterneres a l'aprenentatge i estudi d'idiomes sense que hagen d'eixir fora del municipi".

Durant la trobada, ambdós responsables també han abordat les característiques del municipi paterner de cara a albergar una d'estes filials, com per exemple, el fet de disposar d'aules on es puguen impartir classes al matí.

Finalment, José Manuel Mora ha sentenciat que "per localització, per densitat demogràfica, nombre de matrícules i per àrea d'influència, Paterna mereix comptar amb una Escola Oficial d'Idiomes igual que tenen altres municipis veïns, inclús amb menor població”.

Arxivat a:

Destacats