Morredondo inaugura la seua planta fotovoltaica

Guardar

Planta Fotovoltaica
Planta Fotovoltaica

Dijous passat va tenir lloc la inauguració de la primera planta fotovoltaica de Morredondo, un projecte ideat i pagat pels 325 socis i regants que componen la societat civil de regants de Sant Vicent Ferrer. Aquest projecte s'ha dut a terme amb la finalitat de proveir un total de 3.200 fanecades que, una vegada recuperada la inversió de 300.000 euros, reduirà el cost del litre d'aigua a la meitat que els permetrà un estalvi de 3,5 milions d'euros en un termini d'uns vint-i-cinc anys.

S'han instal·lat 700 plaques distribuïdes en un total de 2.500 metres quadrats. Aquest ambiciós projecte ha pogut dur-se a terme gràcies a l'esforç dels socis de la societat i amb l'ajuda de la Caixa Rural de Torrent.

La tarda del dijous es va inaugurar aquesta planta fotovoltaica que va comptar amb la presència de l'alcalde Jesús Ros, acompanyat per Andrés Campos, regidor de l'àrea de Modernització i Gestió de recursos, i Inma Amat, regidora de Medi ambient. L'alcalde Jesús Ros va reconéixer als presents "el gran esforç que han fet tots els socis de la societat civil, amb el seu president Ramón Merino al capdavant, duent a terme un projecte d'aquestes magnituds, que afavorirà a llarg termini el sector de l'agricultura del municipi de Torrent".

A més, també va estar present Francisco Rodríguez, secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, al costat del Director de la Caixa Rural, Ismael Casabán i Amparo Puig, Directora de l'oficina principal de Caixa Rural de Torrent, així com la majoria dels socis de la societat civil de regants Sant Vicent Ferrer.

Aquest projecte situa a la societat civil de regants Sant Vicent Ferrer com a pioners en matèria de preservació i conservació del Medi ambient en el sector del regadiu amb aquest sistema que generarà energia de forma autònoma.

Destacats