Mislata TV presenta un documental sobre el Centre d'Acollida al Refugiat

El Centre d'Acollida de Mislata va celebrar ahir a la vesprada el Dia Mundial del Refugiat amb actuacions musicals i una performance.

Guardar

Presentación documental CAR Mislata TV
Presentación documental CAR Mislata TV

Mislata compta amb un dels quatre centres d'acolliment a refugiats que existeixen a Espanya. Encara que hi ha entitats com a Creu Roja, CEAR o ACCEM que també gestionen aquest tipus de recursos, el de Mislata és un dels quatre públics, dependents del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, concretament de la Direcció general de Migracions. Inaugurat en 1991, en ple esclat de la Guerra del Golf, el CAR ofereix acolliment temporal a unes 120 persones sol·licitants o beneficiaris de protecció internacional, que careen de recursos i, per tant, es troben en una situació de vulnerabilitat.

Després de 25 anys d'activitat i amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Refugiat, ahir es va presentar el documental "CAR Mislata: Un refugi d'esperança". Es tracta d'un audiovisual produït per Mislata TV, la televisió municipal de l'Ajuntament de Mislata, que narra la història del centre, descriu els serveis que ofereix als refugiats, el seu projecte d'integració i alguns dels testimoniatges dels seus usuaris, homes i dones que s'han vist obligats a eixir fugint i cercar a Mislata un futur més esperançador del que els esperava en els seus països d'origen.

La regidora de Cooperació Internacional, Ana Mª Julián, el director del CAR, Felipe Perales, i el director de Mislata TV, Iván Esteve, van anar els encarregats de presentar el documental davant un auditori replet de famílies refugiades i de molts amics del centre que ahir estaven convidats a la seua tradicional festa anual.

A més del documental, la celebració del Dia Mundial del Refugiat en el CAR de Mislata va explicar també amb una xaranga, que va ser anunciant l'activitat a tots el veïnat de la Creu, una performance del grup Zekunsay para va denunciar el drama dels refugiats que s'arrisquen a morir ofegats creuant el Mediterrani, l'actuació de la batukada Borumbaia i del Conjunt Fanàtics i un vi d'honor per als usuaris i tots els assistents a la celebració.

Arxivat a:

Destacats