Mislata prepara als estrangers per a l'examen que han de superar si volen obtindre la nacionalitat espanyola

El ayuntamiento ofrece a la población inmigrante un curso preparatorio sobre contenidos constitucionales y socioculturales en la Agencia AMICS

Guardar

Curso-de-conocimientos-constitucionales
Curso-de-conocimientos-constitucionales

Mislata és el primer municipi que oferix a la població estrangera cursos específics i preparatoris per a l'examen que necessiten aprovar com a requisit per a obtindre la nacionalitat espanyola. Fins ara, l'agència AMICS de Mislata impartia cursos bàsics de castellà per a facilitar la integració de la població estrangera, però ara ha decidit fer un pas més i preparar-los per a l'examen que han d'aprovar si volen obtindre la nacionalitat.

La primera edició del curs CCSE (Coneixements Constitucionals i Socioculturals d'Espanya) ja ha finalitzat i el divendres els seus alumnes van rebre el corresponent diploma en l'agència AMICS, on s'impartixen les classes. La regidora d'Integració de Mislata, Ana María Julián, va presidir l'entrega de diplomes i va felicitar els assistents perquè, gràcies a este curs, "han adquirit els coneixements necessaris per a afrontar amb èxit l'examen".

Mislata és el primer municipi que realitza este tipus de cursos, que són de caràcter gratuït i tenen com a objectiu facilitar la superació de l'examen del Ministeri a què s'enfronten els immigrants que volen obtindre la nacionalitat. A més, atés que els estrangers "han de fer un gran esforç per a pagar els 85 € que costa la taxa de l'examen, almenys este curs és una ajuda que els fa el camí un poc més fácil", subratlla Julián.

El Govern d'Espanya va aprovar l'any passat una llei que amplia els requisits per a poder accedir a la nacionalitat espanyola. "Ara, a més de necessitar un nivell A2 en castellà, també han d'aprovar un examen en què s'inclouen tots els aspectes constitucionals i socioculturals", explica Luis Real, responsable tècnic de l'Agència AMICS. El temari de l'examen ho conformen 300 preguntes. D'eixes, en l'examen del Ministeri es demanen 25 i és necessari contestar correctament 15 per a passar la prova.

Arxivat a:

Destacats