Mislata compensarà la reducció de beques per a estudiants de la Diputació

L'alcalde anuncia "Mislata et beca", una convocatòria amb les mateixes condicions, a la qual podran acollir-se entre 20 i 30 joves que ara no aconseguisquen plaça.

Guardar

Becarios Ayuntamiento de Mislata
Becarios Ayuntamiento de Mislata

A principis del passat mes de maig, quan la Diputació de València va anunciar els canvis introduïts enguany en la convocatòria del programa "La Dipu et beca", Carlos Fernánez Bielsa va mostrar la seua disconformitat amb el nou sistema, que en el cas de Mislata ha retallat el nombre de beques per a estudiants de 66 a 33. En aquell moment, Bielsa va demanar a la Diputació que rectificara i mantinguera el nombre de beques d'anys anteriors, anunciant que si la situació no es revertia, el seu govern engegaria alternatives per a complementar el programa "La Dipu et beca" amb fons propis.

I així ha sigut. "Mislata et beca" és el nom de la nova convocatòria municipal, que oferirà entre 20 i 30 beques addicionals a les del programa de la Diputació i a la qual podran acollir-se tots els joves que s'hagen presentat a aquesta convocatòria i no hagen aconseguit plaça. Tant les condicions com els horaris i les retribucions de les beques municipals seran exactament les mateixes que les del programa "La Dipu et beca".

La setmana que ve s'anunciaran els detalls d'aquesta nova convocatòria, encara que l'objectiu del govern municipal és evitar que els joves hagen de tornar a presentar tota la documentació, per la qual cosa els serveis jurídics del Consistori estan estudiant la possibilitat d'admetre les mateixes sol·licituds presentades al programa de la Diputació. Les beques municipals també tindran una durada de dos mesos, però seran del 15 de juliol al 15 de setembre, ja que la convocatòria de l'Ajuntament de Mislata es tramitarà una vegada es resolga la de la Diputació de València.

Bielsa assegura que es tracta d'una mesura presa "en positiu", que només pretén "frenar la decepció que para molts joves, sobretot de famílies amb escassos recursos econòmics, anava a suposar quedar-se sense beca aquest estiu". L'alcalde recorda que aquestes beques són "una oportunitat formativa per als joves, però en la majoria de casos, són també l'única possibilitat que tenen d'aconseguir algun ingrés econòmic durant l'estiu". I en un context socioeconòmic com l'actual, assegura Bielsa, les administracions no poden plantejar-se reduir beques per a joves, al contrari. "Almenys a Mislata, les persones són el primer", conclou.

Arxivat a:

Destacats