Les dones de Mislata visiten el Pou del Quint després de les obres de rehabilitació

La Casa de la Dóna va organitzar l'excursió i el president dels veïns del barri va fer de guia per a explicar-los la rellevància d'aquest emblemàtic edifici.

Guardar

Visita Pou del Quint Casa de la Dona
Visita Pou del Quint Casa de la Dona

La Regidoria de la Dona i Polítiques d'Igualtat de Mislata organitza cada mes un àmplia programació d'activitats lúdiques, formatives i de sensibilització. En els seus programes mai falten les eixides culturals, unes excursions que han portat a les dones de Mislata a descobrir molts dels racons més bells de la Comunitat, repartits per una infinitat de municipis.

A Mislata també existeixen paratges dignes de ser visitats i fins i tot alguns són desconeguts per a la majoria de la població. Açò és el que va portar a la Casa de la Dóna a organitzar fa uns dies una visita a l'emblemàtic Pou del Quint, un edifici que acaba de ser rehabilitat i que fa un segle va tenir una importància cabdal, quan Mislata era una vila de l'horta valenciana i el seu terme estava envoltat de camps i sèquies.

Una vintena de dones van participar en l'excursió, que va eixir de la Casa de la Dóna amb destinació al Pou del Quint. Van fer el viatge caminant i en arribar van visitar el resultat de les obres de rehabilitació de l'edifici i el seu entorn. El president de l'Associació de Veïns del Barri del Quint, Julián Martínez, va fer de guia i va explicar al grup de dones la importància del pou per a Mislata i els seus voltants.

El Pou del Quint és Bé d'Interès Local i està pendent d'una resolució del Consell Valencià de Cultura per a ser declarat Bé d'Interès Cultural. Al costat de la rehabilitació de l'edifici, el govern municipal de Mislata ultima un projecte que revitalitzarà la zona: l'engegada dels horts urbans. L'Ajuntament adequarà les parcel·les que envolten el Pou del Quint per a oferir a la ciutadania la possibilitat de disposar d'un xicotet hort recreatiu en el qual conrear les seues verdures i hortalisses de manera ecològica.

Destacats