Les brigades forestals de la Diputació posen a punt les àrees recreatives

Les més de 300 zones habilitades de la província de València seran revisades i condicionades per brigadistes de Divalterra

Guardar

brigadas diputacion
brigadas diputacion

Les brigades forestals de la Diputació de València treballen en la posada a punt de diferents àrees recreatives de la muntanya valenciana per a minimitzar el risc d'incendis, en previsió d'una major presència de visitants en aquestes zones.

En total, el pla de treball de Divalterra inclou actuacions en 329 àrees recreatives de diferents punts de la província. Alguns d'aquests treballs ja han començat, i altres començaran al llarg de les pròximes setmanes. En tot cas, totes seran avaluades per a confirmar la necessitat de dur a terme treballs de manteniment.

Els treballs dels efectius de la Diputació se centren en el desbrossament, poda i clarege selectiu de la vegetació en les zones d'ús públic i obertes als visitants. Així mateix, les brigades fan treballs de manteniment per a evitar que la vegetació cresca de manera descontrolada.

Mitjançant aquesta labor no sols es redueix el risc que es produïsca un incendi per alguna negligència o descuit, sinó que, en cas de produir-se algun conat, dificulta que el foc es propague ràpidament, incrementant així la seguretat de les persones presents.

Vigilància i conscienciació

A més dels treballs preventius, les brigades de Divalterra realitzen una labor de comunicació i conscienciació, orientant als usuaris d'aquestes àrees recreatives perquè facen un bon ús d'aquestes zones i col·laboren a mantenir-les en les millors condicions possibles.

Per a això es recorda la importància d'apagar bé i retirar si hi haguera alguna burilla, no acumular fem, no fer foc quan no estiga autoritzat, o aparcar els vehicles en una zona lliure de vegetació, entre altres consells.

A més, les àrees recreatives formen part de les rutes de vigilància que duen a terme les brigades forestals durant els dies en què es decreta nivell 3 de preemergència per màxim risc d'incendis forestals; així com en els dispositius especials de Setmana Santa i estiu.

Destacats