La Verge dels Àngels recorre Mislata en un carro d'horta i sota un mantell de coets de luxe

Guardar

Passejà dels Àngels-1
Passejà dels Àngels-1

Pocs actes d'unes festes tradicionals s'han mantingut tan intactes amb el pas del temps com la passejà de la Mare de Déu dels Àngels de Mislata. Es tracta d'un de les cites més tradicionals i arrelades de la localitat i ho és perquè ha sabut conservar la seua imatge genuïna i el sabor dels costums més valencians, aquelles que recorden la imatge de la Mislata de fa un segle, quan era una vila de l'horta de València.

Este dimecres la Clavaria de La nostra Senyora dels Àngels va traure la imatge de la patrona pels carrers de Mislata. Ho van fer com s'ha fet sempre, pujada en un carro tirat per un cavall dels quals s'empren per a treballar en l'horta. Per davant, més d'un centenar de tiradors llancen coets de luxe per a obrir pas a la patrona.

La passejà és un dels actes preferits pels clavaris, que desfilen davant de La nostra Senyora dels Àngels llançant els focs artificials. Però no van ells sols, perquè habitualment la clavaria convida a les diferents associacions i penyes relacionades amb la pólvora que existeixen a Mislata perquè la comitiva fóra més nombrosa i l'acte, si cap, més espectacular i colorit.

Darrere de la imatge de la patrona, tots els veïns i veïnes que cada se sumen a aquesta tradicional passejà i, tancant la comitiva, les autoritats municipals, encapçalades per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Tradicions, Francisco Herrero, i el president dels clavaris, Luis Latorre. La banda del Centre Instructiu Musical de Mislata i la Banda de Cornetes i Tambors van fer l'acompanyament musical.

Després de completar el recorregut, ja de nit, la patrona va entrar en la plaça travessant un enorme passadís de focs artificials, el que formaven els tiradors, disposats a un costat i a un altre. Per a acompanyar la traca final, els clavaris van disparar també uns focs artificials d'època, per a posar un fermall d'or a una de les cites més arrelades de les festes de Mislata.

Arxivat a:

Destacats