Sanitat podria instal·lar a la Sala Gomis d'Ontinyent fins a 8 punts de vacunació contra la Covid-19

L'alcalde d'Ontinyent i la gerent del Departament de Salut visiten l'espai per dur a terme el procés previst per a abril

Guardar

margarita llaudes jorge rodriguez
margarita llaudes jorge rodriguez

La Conselleria de Sanitat podria instal·lar a la Sala Gomis fins a 8 punts de vacunació contra la Covid-19. L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, visitaven en la vesprada d'aquest dimecres la Sala Gomis, per tal que el Departament puga confirmar la idoneïtat d'aquest espai per a dur terme la vacunació massiva prevista per al mes d'abril a la ciutat, un procés al qual Ontinyent podria contar fins amb 8 punts de vacunació en aquest espai.

Rodríguez i Llaudes, al costat de la primera tinent d'alcalde Natàlia Enguix i tècnics i personal municipal i del Departament de Salut, recorrien tot el recinte per valorar les millors ubicacions per a les distintes necessitats del procés de vacunació. Les impressions eren molt positives, de manera que una volta s'autoritze per part de la Conselleria i es tramite la cessió es podrà confirmar aviat l'elecció d'aquest espai i procedir-se a la seua adequació per part de l'Ajuntament.

L'alcalde havia oferit tots els espais municipals necessaris, així com els mitjans materials i humans de competència municipal, per tal de dur a terme aquesta campanya de vacunació, ja que, destacava Jorge Rodríguez, "la col·laboració activa de totes les administracions i entitats públiques és imprescindible per avançar en la lluita contra la pandèmia de la forma més eficient possible", manifestava.

Cal recordar que l'Ajuntament va cedir setmanes arrere la cafeteria de la mateixa Sala Gomis per acollir el servei de rehabilitació de l'hospital, per tal que aquest poguera disposar de més espai per fer front a l'augment de casos de Covid. Prèviament, en octubre, el consistori va cedir l'edifici municipal del parc del Xalet de les Boles per tal de millorar les condicions del personal del SAMU davant la pandèmia.

Jorge Rodríguez insistia a demanar a la població "no abaixar la guàrdia" tot i el notable descens dels casos de Covid a la ciutat, que després d'arribar a 538 pcrs positives i una incidència acumulada de 1.522 casos per cada 100.000 habitants en la setmana del 16 al 22 de gener; porta només 2 casos positius des del passat divendres amb una incidència de 57 casos per cada 100.000 habitants.

Destacats