Quatre empreses opten a fabricar els dos nous minibusos urbans de baix impacte ambiental que finança els fons FEDER a Ontinyent

L’adjudicació de les dues unitats està prevista per al mes de setembre i que siguen entregades a principis de 2021

Guardar

Minibús ontinyent
Minibús ontinyent

Un total de 4 empreses opten a subministrar a l'Ajuntament d'Ontinyent dels dos nous minibusos de baix impacte ambiental que el govern ontinyentí vol posar en marxa per millorar el transport públic a la ciutat. És la tercera vegada que Ontinyent trau a concurs aquest contracte. Les dues convocatòries anteriors, en les quals es volia comprar vehicles elèctrics, van quedar desertes.

Esta setmana finalitzava el termini per a la presentació d'ofertes al concurs de licitació convocat per l'Ajuntament per a la compra dels minibusos, amb un pressupost base de 363.000 euros, iva inclòs, havent-se presentat dues empreses amb seu a Madrid (Iveco España SL i Evobus Ibérica SAU), una amb seu a Navarra (Integralia Movilidad SLU) i una quarta a Castelló (Automoción La Pista, SA), que opten a una adjudicació que es preveu que es produïsca en setembre.

La regidora de Transport, Inma Ibáñez, recordava que l'actuació està cofinançada amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) dins de l'objectiu temàtic IV del programa EDUSI, que té com a mesures específiques fomentar la mobilitat sostenible, i servirà "per a fer més eficient el servei al mateix temps que tenim una major cura del medi ambient, potenciant l'ús del transport públic amb tots els beneficis que això comporta per a la societat", assenyalava. En esta línia, recordava, des del passat 1 de gener de 2020 el servei d'autobús urbà és gratuït, i també s'ha reordenat la línia urbana de bus, reduint el temps d'espera.

Una volta estiga adjudicat, s'obrirà un termini de 6 mesos perquè l'empresa adjudicatària puga crear i equipar els vehicles, que s'espera poder posar en funcionament a la primavera de 2021. Cada minibus haurà de tindre una capacitat mínima de 25 persones i ser de pis baix en, als menors el 30% de la superfície disponible per a viatgers per complir amb la normativa específica referent a accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda (PMR). Així mateix, caldrà que tinguen unes dimensions màximes (altura màxim de 3,3 m i longitud màxima de 9,5m) que li permeten circular còmodament per la ciutat.

A més a més, els vehicles hauran de complir amb la normativa Euro 6d, que busca regular la quantitat d'emissions d'òxid de nitrogen, un fet que la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava com a "fonamental a l'hora de reorientar la mobilitat, especialment després de la irrupció de la Covid-19. Un percentatge molt elevat de morts per Coronavirus a Europa s'han produït a les regions més contaminades, un factor més a tenir en compte a l'hora d'avaluar la necessitat que tenim d'optar per opcions de mobilitat més sostenibles a l'hora de desplaçar-nos", manifestava.

Destacats