Ontinyent vol seguir sent l'epicentre del Nadal a les comarques centrals

”Ontinyent Il·lusiona” es presenta amb un Festival de Circ i Teatre al carrer adaptat a la pandèmia

Guardar

ontinyent nadal 1
ontinyent nadal 1

Ontinyent ha presentat aquesta setmana la seua tradicional aposta que fa cada any de la capital de la Vall d'Albaida l'epicentre del Nadal a les comarques centrals. En aquesta ocasió, s'ha hagut de treballar en un format d'Ontinyent Il·lusiona adaptat a la pandèmia per a evitar aglomeracions i garantir la seguretat de la ciutadania.

Així, enguany tornarà a realitzar-se el Festival de Circ i Teatre al carrer, arribant a la 9a edició. En aquesta ocasió es desenvoluparà a tots els barris de la ciutat, en alguns casos de manera simultània, per evitar aglomeracions.

Però són els ponts de la ciutat els que s'han convertit en protagonistes de l'inici de la campanya de Nadal, durant la qual seran aprofitats com a element simbòlic i d'atracció.

SUPORT AL COMERÇ, HOSTALERIA I SERVEIS

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, afirma que en un any normal "haguérem donat inici al Nadal aquests dies amb l'encesa de l'arbre i de les llums amb un espectacle i una gran quantitat d'actes, però no ha pogut ser així". L'edil ha recordat que s'ha presentat un vídeo "que serveix com a punt de partida de la campanya de Nadal". Amb aquest audiovisual, on es mostra la il·luminació de la ciutat, "volem traslladar un missatge de què cal seguir xafant els carrers i realitzar las compres a Ontinyent seguint les mesures de seguretat i amb tota la precaució", assevera Úbeda.

Aquesta campanya ve acompanyada de la tercera edició dels xecs consum, que s'esgotaren en sols 5 hores i on l'Ajuntament ha invertit 120.000 euros més. "La campanya comercial està molt centrada en aquests xecs perquè estan funcionant molt bé. Amb ells volem donar suport al comerç, l'hostaleria i els serveis de la ciutat també durant aquestes festes".

El regidor llança un missatge d'esperança i destaca que "l'any que ve, quan celebrem un Nadal com els de sempre, recordarem el d'enguany com especial".

ENLLUMENAT NADALENC ALS PONTS

Enguany s'ha col·locat per primera volta un enllumenat especial nadalenc al Pont Nou i Pont de Santa Maria, amb llums LED de baix consum, al mateix temps que en aquests dos ponts i també al Pont Vell han estat col·locades diferents plantes i elements de jardineria que, tal com explica la regidora de Turisme Sayo Gandia, seran posteriorment reaprofitats als parcs i jardins. "Els ponts sempre han estat element d'unió entre els barris i un atractiu turístic. Amb la decoració que hem disposat animem a veïnat i visitants a mantenir la il·lusió davant aquestes circumstàncies i l'esperança en el futur", assenyalava.

Per a Úbeda, "després d'un any tan diferent i difícil com el que hem viscut, hem pensat que els ponts poden ser un element simbòlic d'unió de la ciutat davant tot açò, i un atractiu per a fer-se fotos, passejar i gaudir del Nadal i dels establiments de la ciutat en aquestes festes".

FESTIVAL CIRC I TEATRE

El Festival, que forma part de la programació de la campanya Ontinyent il·lusiona, comptarà amb 18 representacions en espais públics de 12 companyies nacionals i internacionals procedents de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Extremadura i Itàlia.

Gandia explica que es tracta d'un festival "molt especial" on es busca que els més menuts "estiguen divertits tot i les circumstàncies". Es garantirà la distància de seguretat entre totes les persones assistents i l'ús de la mascareta serà obligatori en tot moment. Per accedir al recinte caldrà recollir les invitacions 1 hora abans de cada sessió al mateix espai on tindrà lloc l'espectacle.

La programació començarà aquest diumenge 13 de desembre i s'estendrà fins al 3 de gener de 2021 amb actuacions totalment gratuïtes a la plaça Major, plaça de Pere IV, plaça Coronació, Centre Cívic el Llombo, plaça Sant Domingo, Palau de la Vila, plaça del poeta Vicent Andrés Estellés, plaça del Mestre Ferrero, Sala Gomis i Teatre Echegaray. En aquest últim espai es faran dues sessions amb entrades a preus d'entre 8 i 10 euros.

La representació teatral inaugural serà a la plaça Major aquest diumenge amb l'obra "Carilló" de la companyia La Tal, comptant amb la participació del grup de percussió i dolçaines "La Colla", desenvolupant-se en quatre sessions diferents: 11.00, 12.00, 18.00 i 19.00 hores amb un màxim de 100 persones per sessió.

VÍDEO PROMOCIONAL

Al marc d'Ontinyent Il·lusiona, que també inclou la tradicional decoració pels carrers i la col·locació de l'arbre artificial de llums led de la plaça de la Concepció, les xarxes socials municipals han compartit un vídeo promocional que substitueix la multitudinària inauguració que venia tenint lloc a la plaça de la Concepció. Úbeda afirma que "un acte tan massificat com aquest no era convenient en aquests temps amb la pandèmia, però el vídeo com a tret d'eixida ens dona el valor afegit de què ens servirà com a element de projecció i atracció per al veïnat d'altres municipis", afegia.
Destacats