Ontinyent ultima les obres del nou local d'AFAO que obrirà les portes en setembre al barri de Sant Rafel

L’alcalde anuncia que als 480.000 euros d’inversió al local i l’equipament s’afegiran altres 40.000 en la millora de la vorera d’accés des del carrer Gaspar Blai Albuixech

Guardar

IMG_8626
IMG_8626

Les obres del nou local on l’Associació AFAO prestarà servei als malalts i malaltes d’Alzheimer es troben ja en la seua recta final i s’espera que es puga posar en marxa el proper mes de setembre. Així transcendia hui en la visita que l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, realitzava a les obres, visita a la qual el primer edil anunciava que als 480.000 euros d’inversió al local i l’equipament s’afegiran altres 40.000 en la millora de la vorera d’accés des del carrer Gaspar Blai Albuixech, dins del Pla d'Obres i Serveis del programa "Tornem Junts", actuació que s’executarà a les properes setmanes per tal que estiga a punt també en setembre.

Jorge Rodríguez destacava que aquest "és un projecte essencial per dotar de nous serveis al barri i atendre a les persones que ho necessiten, en aquest cas amb un espai que actuarà com a unitat terapèutica i tallers de memòria per a un centenar de persones usuàries", assenyalava. Cal recordar que el Govern d’Ontinyent s’havia compromès amb AFAO a ajudar-los a ampliar les seues instal·lacions per a atendre a més persones. A tal efecte se’ls va cedir una aula en la seu de la Policia Local per a fer els seus tallers de memòria, però davant l’augment de les necessitats es va buscar un nou espai, que permetrà atendre tant a les persones usuàries dels tallers de memòria com també a les que estan a la unitat terapèutica que actualment presta servei a la Casa de Cultura del barri.

Així, el consistori va procedir a l’adquisició del l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 m2 que era propietat de l’Hospital de Beneficència, dels que es destinen els 380m2 que s’estan adequant per a AFAO, quedant la resta disponible per a altres usos. La rehabilitació ntegral executada dóna prioritat a l’obtenció de llum natural, i inclou la creació d’una gran sala per a persones amb la malaltia ja avançada i altra per a activitats diverses. A més a més hi haurà una zona de descans, lavabos adequats a les persones usuàries, zones de direcció, administració o de projeccions.

En la visita l’Alcalde estava acompanyat per la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler;  la Directora del Centre de Malalts d’Alzheimer, Teresa Galiana; l’arquitecte de l’obra, Baldo Molinero; i el President d’AFAO, Vicente Pérez, qui destacava que des de l’entitat s’està "molt contents i agraïts a l’Ajuntament per dur a terme esta actuació, que serà un pas endavant molt important per a l’atenció a les persones i les noves necessitats que pugam tenir en la mateixa", manifestava.

Destacats