Ontinyent torna a baixar el deute en 2020 i acumula una reducció del 70% en l'última dècada

Passar dels 20,4 milions fins als 6,2 permet que el pagament d'interessos bancaris haja passat dels 869.000 als 109.000 euros

Guardar

natalia enguix ontinyent
natalia enguix ontinyent

El deute bancari de l'Ajuntament d'Ontinyent és va tornar a reduir en 2020, tot i la pandèmia. L'endeutament va passar en un any de 8,6 a 6,2 milions, acumulant així una rebaixa del 70% en l'última dècada, en passar dels 20,4 milions en 2011 als referits 6,2 milions de 2020. Segons ha exposat Natàlia Enguix, regidora d'Hisenda, aquesta evolució tan positiva ha comportat una rebaixa notable en el pagament d'interessos, ja que si en 2010 s'havia de pagar als bancs 869.700, el passat any la càrrega financera li va costar a l'ajuntament 109.000, segons els dades facilitades per la regidora.

Natàlia Enguix destacava que aquestes xifres "mostren clarament que la gestió econòmica en aquests anys està sent rigorosa i efectiva, i més si tenim en compte que s'han invertit molts milions en fer millores ben visibles a la ciutat, amb fons propipí i també amb ajudes aconseguides d'altres administracions. Una gestió que ens permet comptar amb maniobrabilitat en moments crítics com els que vivim amb la Covid-19 per seguir mobilitzant l'economia", manifestava.

Calç recordar que l'Ajuntament d'Ontinyent aprovava amb el suport unànime de tots els grups polítics un pressupost de 42,1 milions d'euros per a 2021, una xifra un 20% superior a la del pressupost anterior, amb una inversió de 14 milions d'euros a poder executar-es requerirà una operació financera a llarg termini per 3,5 milions d'euros. Aquesta operació s'executa amb uneixes condicions favorables per al consistori que permeten que la previsió en el pagament d'interessos bancaris no augmenten, sinó que fins i tot baixe fins als 105.000 euros.

Natàlia Enguix destacava "que tot i la situació que hem viscut i estem vivint amb la pandèmia el Govern d'Ontinyent aconseguisca continuar quadrant el cercle de la bona gestió econòmica, tancant els exercicis amb superàvit, promovent l'activitat econòmica, ajudant a qui més ho necessita i tot sense apujar els impostos", concloïa.

Destacats