Ontinyent subvenciona a les 15 AMPES dels centres educatius per dur a terme activitats extraescolars

Guardar

jorge rodriguez extraescolares ontinyent
jorge rodriguez extraescolares ontinyent

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la presidenta de l'AMPA del CEIP Carmelo Ripoll, Raquel Renú, signaven aquest dijous el primer dels 15 convenis amb els quals l'Ajuntament subvenciona el desenvolupament del Projecte Municipal d'Activitats Extraescolars 2020/2021.

El regidor d'Educació, Óscar Borrell, explicava que aquest projecte, consensuat amb les AMPES de la ciutat, tracta de compensar els efectes negatius de la Covid-19 en les accions de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives adreçades a població escolar d'entre 3 i 18 anys. "Amb la irrupció de la Covid aquestes activitats tan necessàries estaven en perill, i era necessari actuar per a evitar que es deixaren de realitzar aquest curs", assenyalava.

Així, l'Ajuntament va consensuar el Projecte en coordinació a la Interampa, projecte que finalment va obtenir una subvenció de 67.000 euros de la Generalitat Valenciana per a activitats d'aquest tipus, "una ajuda important que vam obtenir en un procés de concurrència competitiva i que ens permet desenvolupar accions de les quals es poden beneficiar els i les 7.200 alumnes de la ciutat", manifestava.

"De fet", explicava Oscar Borrell, "hem aconseguit mobilitzar a tots els centres, fins i tot el que mai havien fet activitats. Amb la coordinació de tota la comunitat educativa i la implicació del professorat, s'estan duent a terme activitats de música, cultura i esport, des de danses a batucades, reforç educatiu, esports, obres de teatre o contacontes, tot per compensar les mancances de relacions socials de l'alumnat durant la pandèmia", explicava. Les subvencions tenen caràcter retroactiu des de l'inici del present curs, incloent-hi també l'escola d'estiu municipal duta a terme el passat mes de juliol.

Destacats