Ontinyent repartirà menjar a domicili a 100 menors de famílies vulnerables

Jorge Rodríguez destaca la importància de no deixar desemparats als menors davant la suspensió dels menjadors escolars

Guardar

REUNIOCOVID19
REUNIOCOVID19

L'Ajuntament d'Ontinyent iniciarà aquest dilluns un servei gratuït de menjar a domicili per a un centenar de menors de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i social. Els Serveis Socials han ampliat el servei de "Menjar a Casa", que es presta a les persones majors, i l'estendrà als 100 menors de famílies vulnerables que té registrat l'ajuntament.

Aquesta mesura tracta d'evitar situacions de desprotecció i assegurar l'alimentació bàsica d'aquests menors, que han vist suspés al costat de les classes el servei de menjador escolar al qual tenien accés, a causa de la situació generada per la Covid-19: "Hem de garantir que la suspensió dels menjadors escolars no deixe a aquests menors desemparats", ha avançat Jorge Rodríguez, Alcalde d'Ontinyent.

És una de les últimes mesures preses contra la Covid-19 pel consistori ontinyentí, que ja dijous passat anunciava un decàleg d'accions que incloïa el tancament de 15 instal·lacions municipals i la prohibició d'actes multitudinaris als carrers, entre altres. A aquestes s'afegia el divendres el tancament de set noves instal·lacions (el Centre de Dia Caixa Ontinyent; el Centre Ocupacional José Antonio Bodoque; el Centre de Menors "El Rogle"; el Centre Cívic de Sant Rafael; les cases de cultura de Sant Rafael i la Vila i l'Hotel d'Associacions) i se suspenien les autoritzacions d'ocupació dels espais de domini públic per establiments de restauració i oci.

El paquet de mesures s'ampliava el dissabte a primera hora amb el tancament de tots els parcs, zones verdes i espais esportius, així com de la zona blava i el cementeri, que només s'obrirà per a sepultures. De la mateixa manera, la Policia Local està col·laborant amb les forces i cossos de seguretat de l'estat a vetlar pel compliment de les determinacions realitzades des del Govern Central i Autonòmic, que inclouen des d'aquest diumenge el compliment del Reial decret que regula l'Estat d'Alarma en tota Espanya, com de les determinacions en aspectes puntuals com l'establiment de la situació de Previfoc-3 que impedeix realitzar cremes agrícoles ni la realització d'activitats lúdiques en l'entorn rural i forestal.

Entre les mesures previstes que té previst aprovar aquest dilluns l'equip de govern d'Ontinyent es troben la modificació del sistema d'atenció al públic, que només podrà fer-se de manera presencial mitjançant cita prèvia, i que donarà preponderància a l'atenció telefònica i a l'ús de la seu electrònica per a la realització de gestions des de casa.

Destacats