Ontinyent repara els murs de pedra de l'accés al Pont de la Costa del segle XVIII

Els treballs permetran recuperar la imatge del pont prèvia als desperfectes ocasionats per un accident de trànsit i les crescudes del riu

Guardar

pont costa ontinyent
pont costa ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent està procedint a la reparació dels murs de pedra de protecció lateral de l'accés del Pont de la Costa, que passa sobre el riu Clariano en la zona del Carril, a uns 850 metres del nucli urbà.

El regidor de Camins, Manuel Cuesta, explicava que es tracta d'una actuació que estava pendent als dos laterals de l'accés al pont més propers al nucli urbà, en una banda a conseqüència d'un accident de trànsit, i en l'altra pels efectes de les crescudes del riu. "És una actuació delicada en ser adjacent a un pont del segle XVIII, i que havia d'executar una empresa especialista en elements de mamposteria. Per evitar problemes de seguretat havíem posat blocs de formigó model New Jersey, amb més d'1,6 tones de pes cadascú, i ara per fi podem actuar i recuperar la imatge del pont prèvia a aquests desperfectes", assenyalava Cuesta.

Les obres, que estan requerint l'ús de maquinària específica com una grua amb cistella, van començar el passat dilluns i s'espera que es perllonguen durant els pròxims 15 dies. El trànsit no es veurà interromput tot i que en alguns moments el pas de vehicles pel pont haurà de ser alternatiu, el que serà degudament senyalitzat.

Destacats