Ontinyent reobrirà la Piscina Coberta amb accés gratuït durant 3 mesos per a 300 persones

Óscar Borrell presenta un Pla Esportiu de la Piscina Coberta que també inclou accés lliure al gimnàs del 10 de maig al 10 d'agost

Guardar

oscar borrell piscina ontinyent
oscar borrell piscina ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent reobrirà el 10 de maig la Piscina Coberta Municipal, amb accés gratuït durant 3 mesos tant per al bany com per a l'ús del gimnàs de la instal·lació. El regidor d'Esports, Óscar Borrell, presentava aquest dijous el Pla Esportiu de la Piscina Coberta que regula aquesta reobertura, que tindrà lloc l'endemà de la finalització de l'Estat d'Alarma decretat pel Govern d'Espanya, i que dona resposta a les peticions rebudes a l'Ajuntament de persones usuàries que fan ús d'aquestes instal·lacions per prescripció mèdica.

Óscar Borrell destacava que "ara que la situació comença a millorar dins la crisi de la Covid-19, es fa necessari un pla per a fomentar l'activitat esportiva a la piscina coberta, ja que volem impulsar l'accés a la pràctica esportiva d'aigua, donar suport als clubs que entrenen a la instal·lació i col·laborar, d'acord amb la legislació vigent, en el reequilibri financer de l'empresa concessionària, recuperant, al mateix temps, els serveis esportius auxiliars que es anaven oferint a la instal·lació. La posada en marxa d'aquests abonaments gratuïts, a més, serviran per a ajudar a les economies familiars que han patit l'impacte de la pandèmia a què reprenguen l'activitat esportiva i que els diners no signifiquen un obstacle", assenyalava.

Així, les 300 primeres persones empadronades a Ontinyent que ho sol·liciten tindran a la seua disposició un abonament gratuït vàlid del 10 de maig al 10 d'agost, que els permetrà accedir de manera lliure i gratuïta a la piscina i el seu gimnàs. Des de l'empresa que gestiona la piscina coberta, Salva Escartí explicava que "després de molts mesos afrontant una situació complexa i desconeguda, en la que hem d'agrair la comprensió del personal i les persones usuàries, ha arribat el moment al qual podem tornar a prestar servei al públic en general amb activitats tant aquàtiques com en sec, després de portar un temps estudiant amb la regidoria d'Esports com fer-ho. En aquest sentit, agraïm a l'Ajuntament la iniciativa de posar en marxa aquest abonament, que ens ajudarà a fomentar l'esport i la tornada progressiva a la normalitat", manifestava. Escartí assenyalava que les persones interessades poden demanar més informació o fer la gestió d'abonaments des del pròxim dilluns en la mateixa piscina coberta de 10:00:00 a 13:00 hores.

Cal recordar que per part de la regidoria d'Esports d'Ontinyent s'han anat establint mecanismes per ajudar a tots els clubs, associacions i empreses de la ciutat vinculades amb el món de l'esport, al mateix temps que fomentar el manteniment d'una bona salut a la ciutadania. Així, des de primera hora es va activar un Pla Esportiu amb la participació dels clubs amb escoles esportives municipals, perquè es feren sessions esportives en línia per xiquets, xiquetes i resta de la ciutadania; i més endavant es va posar en marxa el Pla Esportiu Plus, en el qual participaren altres clubs de la ciutat. Per últim, es va dissenyar altre Pla Esportiu centrat en els gimnasos i centres esportius privats que en aquesta pandèmia van haver de tancar les seues instal·lacions.

Oscar Borrell posava en relleu la importància de la pràctica esportiva en la lluita contra la pandèmia, explicant que "s'ha demostrat científicament que la manca d'exercici físic està associada amb un major risc de desenvolupar una malaltia COVID-19 i morir a conseqüència d'ella. Diferents estudis han demostrat que les persones que eren sedentàries han multiplicat per 8 el risc de mort en ser ingressats, existint un 13,8% de mortalitat en persones sedentàries enfront de l'1,8% en persones actives. Per totes aquestes evidències científiques la regidoria d'Esports ha treballat en aquest temps en fer Plans Esportius i tenir a la ciutadania activa dins de les seues competències, així com obrir totes les instal·lacions esportives quan la normativa ho ha permés", concloïa.

Destacats