Ontinyent protegeix l'arbrat monumental del carrer Sant Antoni per mantenir-lo després de les obres

La regidoria de Sostenibilitat es coordina amb l'equip de Patrimoni Arbori Monumental de la Conselleria per adaptar els períodes de poda i els sistemes de protecció dels exemplars

Guardar

árboles sant antoni ontinyent
árboles sant antoni ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent està duent a terme tasques de protecció especial de l'arbrat del carrer Sant Antoni per tal de mantenir-lo en bon estat abans, durant i després de les obres previstes en aquest carrer. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que "es tracta d'uns exemplars que estan catalogats com a Conjunt Arbori Monumental d'Interés Local, i que van a estar integrats en el nou disseny resultant de les obres previstes a aquesta zona", manifestava.

En concret, es tracta d'un conjunt d'arbres del qual destaquen 3 exemplars de plataners ("platanus hispanica") d'entre 15 i 17 metres d'alçada i un perímetre d'entre 2'63 i 3'36 metres, i un cedre ("cedrus atlàntica") de 18,25 metres d'alt i un perímetre d'1,31 metres. Tots ells van ser plantats a principis del segle XX i compten, per tant, amb al voltant d'un segle d'història.

Per tal de protegir adequadament els exemplars i de manera adequada a la normativa, la regidoria i el departament de Medi Ambient s'han coordinat amb els tècnics de la secció de Patrimoni Arbori Monumental del CIEF (centre per a la investigació i experimentació forestal) de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que treballen en la protecció i conservació d'exemplars protegits a tota la Comunitat Valenciana, assessorant els diferents ajuntaments, particulars i entitats.

D'acord amb les línies de treball establertes per a la protecció d'aquest conjunt arbori, aquesta setmana s'ha dut a terme una poda específica recomanada de manera prèvia a les obres, que s'hauran d'executar atenent una sèrie de condicionants tècnics per protegir els exemplars.

Destacats