Ontinyent posa en marxa un nou servei d’atenció per al seu veïnat sord-mut

Guardar

La regidora de Política per a les Persones d'Ontinyent, Paula Soler, davant els mitjans de comunicació
La regidora de Política per a les Persones d'Ontinyent, Paula Soler, davant els mitjans de comunicació

L'Ajuntament d'Ontinyent ha posat en marxa un nou servei d'atenció a les persones sord-mudes de la ciutat. Es tracta d'un servei de mediació social i interpretació a la llengua de signes, pel qual les persones sord-mudes de la ciutat podran demanar mediació en activitats per a gestions diverses de la seua vida diària, principalment davant d'institucions, per tal de poder comptar amb el suport d'una persona intèrpret de la llengua de signes.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que "es tracta d'un nou servei que posem en marxa gràcies al contracte signat per l'Ajuntament amb la Fundació Fesord Comunitat Valenciana, i amb el qual volem donar suport al dia a dia d'aquestes persones i facilitar-les l'accés real i efectiu a molts serveis on tenen dificultats per comunicar-se". La prestació del servei es durà a terme setmanalment en les instal·lacions del CIM Sant Rafael, cada dimarts en horari de 10:00 a 13:00 hores, on les persones interessades podran passar a sol·licitar el suport d'una persona intèrpret per a les gestions que corresponga.

Al contracte s'estableix amb una durada inicial d'un any, i inclou també altres aspectes per potenciar la inclusió del col·lectiu de les persones sord-mudes, com per exemple la traducció a llengua de signes del passat Ple Institucional del 9 d'Octubre.

Destacats