Ontinyent organitza un cicle de xerrades dins el Pla Municipal de Prevenció del Suïcidi

El departament de Serveis Socials elabora fluxogrames explicatius sobre com coordinar l'acció davant les diferents casuístiques relacionades amb aquesta problemàtica

Guardar

suicidios ontinyent
suicidios ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent durà a terme un cicle de xerrades dins el Pla Municipal de Prevenció de Suicidi, que tractaran d'abordar aquesta problemàtica i com atendre-la des de diferents sectors. És un dels aspectes que es van abordar a la reunió que tenia lloc aquest dilluns del grup de treball que presideix l'alcalde Jorge Rodríguez al marc d'aquest pioner pla impulsat pel Govern ontinyentí.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, destacava que les xerrades "són accions que tindran un enfocament específic adaptat als diferents sectors als quals s'adrecen, que inclouran l'alumnat d'instituts, les AMPES, les forces i cossos de Seguretat i el públic en general". El cicle es posarà en marxa a la segona quinzena de maig i abordarà qüestions com els efectes de la pandèmia en la salut mental; les malalties mentals més comunes o la importància de parlar del suïcidi per prevenir les conductes suïcides. Totes les sessions es duran a terme al Teatre Echegaray en dates que es faran públiques aviat, sent necessària inscripció prèvia.

Per altra banda, a la reunió del grup de treball de Prevenció Contra el Suïcidi s'exposaven una sèrie de fluxogrames (diagrames de fluxos) elaborats per tal de coordinar l'acció de les diferents casuístiques a les quals s'han de fer front. Paula Soler explicava que "evidentment no és el mateix quan és un intent, que quan s'ha de fer front a un cas consumat o quan són situacions de risc, i aquests fluxogrames ens van a ajudar a coordinar la tasca a dur a terme als diferents casos", explicava.

Aquests diagrames han estat elaborats del Departament de Serveis Socials i el Centre de Rehabilitació i Integració del Malalt Mental (CRIS), tenint en compte la implicació i paper de les forces i cossos de seguretat de l'Estat; la Policia Local; els i les professionals de la sanitat i l'educació; dels mateixos serveis socials municipals, el CRIS i de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives.

Arxivat a:

Destacats