Ontinyent obri el termini per sol·licitar ajudes per bonificar fins al 90 % l’IBI a les famílies amb rendes baixes

Guardar

NataliaEnguix_
NataliaEnguix_

L'Ajuntament d'Ontinyent ha obert el termini per sol·licitar ajudes per bonificar l'Impost de Béns Immobles (IBI) a l'habitatge habitual fins a un 90% als nuclis familiars que tinguen rendes baixes.

La regidora d'Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que la continuïtat d'aquesta línia d'ajudes "respon a la voluntat del Govern d'Ontinyent d'ajudar a la quantitat més gran possible de nuclis familiars, en un any especialment complicat per a moltes famílies arran de la pandèmia de la Covid-19", manifestava. Així mateix, recordava que durant el confinament l'Ajuntament va retardar i ampliar en dos mesos el pagament voluntari dels principals tributs municipals per "atendre una situació excepcional, amb l'objectiu d'ajudar a empreses i particulars a fer front als efectes econòmics de la situació generada per la Covid-19", manifestava la regidora.

El termini per presentar sol·licituds romandrà obert fins al 30 de setembre de 2020. Les persones interessades hauran de descarregar-se la instància que es troba a la web de l'Ajuntament d'Ontinyent, situada a la columna de la dreta al bàner "Ajudes IBI".

Així, les ajudes són de fins al 90% de l'IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos de 0 a 537,84 euros; i de fins al 60% de l'impost amb un màxim de 144 euros per als quals tinguen ingressos d'entre 537,84 i 806,76 euros, estant l'IPREM (indicador públic de renda d'efectes múltiples) el coeficient a seguir. Aquestes ajudes, considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals, van ser atorgades en 2019 a 80 unitats familiars.

Destacats