Ontinyent millora els escocells i les voreres del carrer Tirador gràcies al pla "Tornem Junts"

L'actuació resol el problema generat amb el creixement de les arrels dels arbres de la zona, que havien fet malbé les voreres

Guardar

sayo gancia ontinyent
sayo gancia ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent està procedint a realitzar obres de millora als escocells i a les voreres del carrer Tirador dins del pla d'obres "Tornem Junts", el programa impulsat pel govern de Jorge Rodríguez per reactivar l'economia local front als efectes de la Covid-19 als diferents sectors, en aquest cas la construcció i els sectors afins.

En concret, l'actuació resol el problema generat amb el creixement de les arrels dels arbres de la zona, 57 exemplars de "Sophoras Japónica" que havien fet malbé les voreres, el que podia ocasionar caigudes i incomoditats al pas de les persones vianants.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que "el carrer del Tirador és una de les principals connexions entre els barris de Sant Josep i Sant Rafel, raó per la qual està molt transitat. Amb aquesta actuació millorem la seguretat i comoditat dels i les vianants, al mateix temps que permetem als arbres seguir creixent i desenvolupar-se i millorem la imatge de la zona".

Els treballs, que tenen un cost total de 37.025,99 euros (IVA inclòs), han iniciat ja la primera fase en la qual l'empresa local que l'està duent a terme està retirant el recobriment de cautxú existent fins ara als escocells; està alçant el paviment de les voreres afectades per les arrels; està descobrint les arrels més superficials de cada arbre i reposa paviments i vorades afectades, a més de netejar la zona. Tot seguit tindrà lloc una segona fase que consistirà en el tall i retirada de les arrels més superficials de cada arbre; i finalment es procedirà a la col·locació de terra vegetal amb pedra roja.

Sayo Gandia destacava la importància "d'un pla com el de Tornem Junts, ple d'intervencions aparentment menors com aquesta, que no sols tenen un impacte positiu al dia a dia de les persones, sinó que totes juntes suposen una aposta ferma per estar al costat de les nostres empreses i reactivar l'economia en aquests temps complexos que estem vivint".

Destacats