Ontinyent invertirà 344.000 euros en millores al pavelló vell del poliesportiu amb els fons FEDER-EDUSI

El regidor d'Esports avança també una reforma integral del velòdrom dins les accions del pla "Tornem Junts"

Guardar

oscar borrell ontinyent
oscar borrell ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent invertirà al voltant de 344.000 euros en millores al pavelló vell del poliesportiu amb l'ajuda dels fons FEDER-EDUSI, que permetran dotar a la instal·lació d'un renovat plantejament quant a l'eficiència energètica. El regidor d'Esports, Òscar Borrell, donava detalls en roda de premsa d'aquesta i altres partides vinculades a la seua àrea en els recentment aprovats pressupostos per a 2021, on també s'inclouen altres millores al poliesportiu, com la reforma integral del velòdrom.

Borrell explicava que la millora del pavelló vell "és fruit de diversos anys de treball fins a assolir un projecte que està ja en procés de publicació i que canviarà la idiosincràsia d'aquesta instal·lació emblemàtica, adaptant-lo a la necessària aposta transversal que estem fent per una ciutat sana i sostenible com la nostra, que suma esforços des de l'àmbit local contra el canvi climàtic". Al canvi del sostre, finestres, finestrals i portes al pavelló s'afegiran altres millores al poliesportiu en altre espai com el velòdrom, sense reformes significatives des de la seua construcció, que serà sotmés a una reforma integral amb una inversió de 45.000 euros dins del pla "Tornem Junts" del Govern d'Ontinyent, que farà possible l'organització de proves com una competició autonòmica de ciclisme prevista per al mes de febrer.

El regidor d'Esports incidia en què "l'esport, com sempre diem, és una inversió en salut i no una despesa, i per això mantindrem també la partida per a manteniment de personal i infraestructures al Poliesportiu, que ronda el milió d'euros". Un altre aspecte destacable del pressupost municipal per a 2021 en matèria esportiva és l'augment de prop del 10% de la partida per a les escoles esportives municipals, "que estan caminant cap a una professionalització per la que estem apostant des de la regidoria, per tal que oferisquen un millor servei". Els clubs, que sumen aquest increment al qual ja van tenir al pressupost de 2020, "estan fent un bon treball que volem que continue desenvolupant-se, i que es demostra en fets com que la pandèmia no ha afectat l'activitat d'escoles", manifestava.

Finalment, Óscar Borrell aludia a l'augment del conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb el Club ESET Ontinet Martínez Valls de bàsquet, que arriba als 25.000 euros anuals "i amb els que volem donar suport a la participació del club ontinyentí en la Lliga EBA de la Federació Espanyola de Bàsquet, on estan portant el nom de la nostra ciutat per localitats dins i fora de la Comunitat Valenciana", assenyalava.

Destacats